Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tiedekeskussäätiön yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskussäätiön yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 14:10
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan toiminnasta vastaavan Tiedekeskussäätiön tammikuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen tavoitteena oli löytää ratkaisuja organisaatiorakenteen kehittämiseksi ja toiminnan tehostamiseksi sekä kestävämmän kustannusrakenteen aikaansaamiseksi. Erityisesti henkilöstökustannukset ovat viimeisten vuosien aikana nousseet tasolle, joka ei kestä tuotoiltaan heikkoja vuosia.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat säätiön koko henkilökuntaa mukaan lukien tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Ltd Oy:n henkilöstö eli kaikkiaan 100 työntekijää. Neuvottelujen alkaessa alustavan arvion mukaan koko henkilöstöä koskien suunniteltiin irtisanottavan vakituisten kokoaikaisten työsopimusten osalta maksimissaan seitsemän ja tuntityösopimusten osalta maksimissaan kymmenen työsuhdetta. Neuvotteluiden tuloksena irtisanotaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä yhteensä kuusi kokoaikaista tai muutoin jatkuvaan työsopimukseen perustuvaa työsuhdetta ja seitsemän tuntityösopimukseen perustuvaa työsuhdetta sekä osa-aikaistetaan yhden työntekijän työsuhde. Työvoimavähennysten lisäksi valtaosa henkilöstöstä lomautetaan kolmeksi viikoksi. Organisaatiorakennetta muutetaan niin, että osastorakenne poistuu ja yksiköiden lukumäärä pienenee, kun toimintoja yhdistellään.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tapio Koivu, tapio.koivu@heureka.fi, puh. 050 5160 664.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs