Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Terrafame käynnistää Talvivaaran kaivoksen toiminnan uudelleen – kaivoksen liiketoimintakauppa päätökseen

Terrafame Oy

Terrafame käynnistää Talvivaaran kaivoksen toiminnan uudelleen – kaivoksen liiketoimintakauppa päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2015 klo 13:30
Julkaisija: Terrafame Oy

Terrafame Oy on saanut päätökseen järjestelyn, jossa se ostaa Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuserät Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä. Järjestelystä tiedotettiin 7.8.2015. Terrafame Oy on järjestelyn toteuduttua kaivostoiminnan vastuullinen toiminnanharjoittaja Sotkamossa.

”Toiminta kaivoksella käynnistyy välittömästi ensi viikon alussa tuotantosuunnitelman mukaisesti.  Keskitymme alkuvaiheessa ympäristöasioiden hoitamiseen, kaivoksen ylösajoon sekä aloitamme liiketoiminnan tervehdyttämistoimet. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä kaivoksen sitoutuneiden työntekijöiden kanssa rakennamme Terrafamen kaivoksen uuden tulevaisuuden”, sanoo teollisuusneuvos Lauri Ratia, Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Vaikka toimintaa leimaavat useat haasteet, selkeä tavoitteemme on rakentaa ympäristöllisesti kestävää, turvallista ja kannattavaa kaivostoimintaa. Edessämme on mittava työrupeama. Olemme laatineet ympäristön kannalta kestävän, turvallisen ja kannattavan kaivostoiminnan käynnistämiseksi ohjelman, jota kehitämme edelleen ja jonka toteutumista seuraamme järjestelmällisesti. Kaivosalueen vesitilanteen hallinta, työturvallisuus sekä taloudellisesti kestävä liiketoiminta ovat tärkeysjärjestyksemme kärjessä”, Ratia sanoo.

”Tavoitteenamme on saavuttaa seuraavien vuosien aikana noin 18 miljoonan malmitonnin tuotantotaso. Tuotantosuunnitelman sekä Maailmanpankin hintaennusteiden pohjalta voidaan odottaa, että ylösajon onnistuessa kaivoksen kassavirta kääntyisi positiiviseksi vuosien 2017 ja 2018 vaihteessa”, Ratia jatkaa.

Terrafame Mining Oy on nyt Terrafame Oy

Kaivoksen liiketoiminnan hankkinut Terrafame Mining Oy on muuttanut järjestelyn toteutumisen yhteydessä nimensä Terrafame Oy:ksi. Sen omistaa Suomen valtion erityisyhtiö Terrafame Oy, jonka nimi on tänään muutettu Terrafame Group Oy:ksi.

”Terrafame on ytimekäs nimi, ja yksinkertaisuuden vuoksi katsoimme Terrafame-nimen sellaisenaan parhaaksi”, Ratia toteaa.

Tiedotustilaisuus järjestelystä ja kaivoksen toiminnasta järjestetään tiistaina 18.8.2015 klo 10.30–11.30 valtioneuvoston linnan tiedotustilassa. Tilaisuudessa ovat läsnä elinkeinoministeri Olli Rehn sekä Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.

Mahdolliset lisätietopyynnöt:

Hill+Knowlton Strategies, Sanna Kaira, puh. 050 5235 860, sanna.kaira@hkstrategies.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs