Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Teknologiateollisuuden vaikuttajia TTY:n kunniatohtoreiksi

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden vaikuttajia TTY:n kunniatohtoreiksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 16:13
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tampereen teknillinen yliopisto vihkii 11 kunniatohtoria keväällä 2017. Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen sekä Teknologiateollisuuden entiset hallituksen puheenjohtaja Pekka Lundmark ja hallituksen pitkäaikainen jäsen, toimitusjohtaja Timo Salli ovat kunnianosoituksen saajien joukossa.

Kunniatohtorin arvon myöntäminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi antaa.

- Teknologiateollisuudelle menestymisen edellytys on korkea osaaminen. Ilman sitä Suomella ei ole tulevaisuutta. Teknologiateollisuudelle yhteistyö kaikilla koulutusasteilla on keskeisessä roolissa, kun edistämme uudistuvan teknologia-alan menestystä Suomessa ja maailmalla. Useat Teknologiateollisuus ry:n asiantuntijat ovat osallistuneet koulutus- ja tutkimusjärjestelmän kehittämiseen asiantuntijoina. Näen tämän tunnustuksena koko Teknologiateollisuus ry:n henkilöstölle tästä arvokkaasta työstä. Olen luonnollisesti hyvin otettu siitä, että tämä kunnia sattui minun kohdalleni, toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Teknologiateollisuus, sen 100-vuotissäätiö ja teknologiayritykset osallistuivat noin 140 miljoonan euron lahjoituksella kahden säätiöyliopiston, Aalto-yliopiston ja TTY:n, pääomittamiseen 2010-luvun alussa.

Vuonna 2015 teknologiateollisuus lahjoitti neljälle tekniikan yliopistolle edelleen yhteensä 11 miljoonaa euroa.

- Näitä lahjoituksia tukee lisäksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön vuosittainen hankerahoitus. Säätiömme on hyvin merkittävä osaamisen kehittäjä, Turunen toteaa.

Tampereen teknillisen yliopiston yhdeksäs tohtoripromootio järjestetään Tampere-talossa 20.5.2017.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs