Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä 450 000 euroa virtuaalitodellisuusalalle sekä koululaisten ja startupien yhteistyöhön

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä 450 000 euroa virtuaalitodellisuusalalle sekä koululaisten ja startupien yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 14:28
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön Teot Ratkaisevat -haku keräsi viime syksynä 150 ideaa uusille kasvun ekosysteemeille. Ideoista parhaat hioutuivat kokeilujen kautta timanttisiksi hankkeiksi. Rahoituksen avulla Suomeen rakennetaan nyt maailman ensimmäinen virtuaalitodellisuuden kehittäjäyhteisö ja tuodaan startup-yrittäjät ja koululaiset yhteen.

Virtuaalitodellisuusalan arvon uskotaan kasvavan miljardeihin euroihin muutamassa vuodessa. Maailman suurimmat laitevalmistajat tuovat jo kilpaa kuluttajamarkkinoille virtuaalitodellisuuslaseja. Teknologia alkaa siis olla valmis, mutta vielä se tärkein, sisältö, puuttuu.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön Teot ratkaisevat -haussa suurimman rahoituksen, 250 000 euroa, sai suomalaisten virtuaalitodellisuuskehittäjien yhteisö FiVR. Rahoituksen turvin Suomeen nousee keskus, jossa ryhdytään luomaan tuoreimman VR-teknologian päälle sisältöä. Rahoituksella kehittäjäyhteisö saa uusimmat laitteet ja työtilan, johon ovat tervetulleita kaikki virtuaalitodellisuuden kehittämisestä kiinnostuneet tekijät alasta riippumatta.

”Saamme nyt Suomessa virtuaalitodellisuuden alalle samanlaisen lähdön kuin peliteollisuudessa. Pääsemme heti maailman kärkeen”, iloitsee kehittäjäyhteisöä kasvattava Olli Sinerma.

KOULULAISET JA STARTUPIT KEHITTÄVÄT OPETUSTA YHDESSÄ

Toinen iso rahoitus myönnettiin tiedekeskus Heurekalle. 200 000 eurolla syntyy digioppimista parantava alusta, jossa koululaiset ja startup-yrittäjät pääsevät kehittämään  käyttäjiensä näköisiä sovelluksia opetukseen.

”Fiilis siitä, että teknologia on kouluille ulkopuolelta määrätty välttämätön paha, on yhä valitettavan totta”, kertoo Heurekan yhteyspäällikkö Tuomas Olkku. Moniin luokkiin on kiikutettu tabletteja ja muuta teknologiaa, mutta niitä sovelletaan opetukseen yhä vaihtelevalla menestyksellä.

Tiedekeskuksessa käy vuosittain yli 60 000 koululaista ja heidän opettajaansa. Do it Together eli DIT Heureka yhdistää tähän joukkoon oppimissovelluksia kehittävät startupit. Soveltavan oppimisen konkarina Heureka tuo startupien ja koululaisten rinnalle oppimisen rautaiset asiantuntijat, jotka auttavat alaluokkalaisia ja pelinkehittäjiä ymmärtämään toisiaan.

Do it Together Heurekan rakentaminen käynnistyy heti, ja ensimmäiset 500 koululaista ja kymmenen startup-yritystä pääsevät kehittämään sovelluksia Heurekassa tammikuussa 2017.

YHTEYSTIEDOT:

Laura Juvonen, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön toimitusjohtaja, 040 589 6263
Lue laajempi uutinen ja haastateltavien yhteystietoja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön sivuilta

Viime syksynä käynnistyneessä Teot ratkaisevat -haussa etsittiin uusia kasvun ekosysteemejä. Perinteisten hakemusnivaskojen sijaan säätiö pyysi ensin ideoita, joista parhaat saivat noin 5 000 euron kokeilurahan. Onnistuneimmille kokeiluille myönnettiin nyt isompi hankerahoitus. FiVR:n ja Heurekan lisäksi rahoitusta saivat Mothers in Business -verkosto (50 000 euroa) sekä rakennusteollisuuden digitalisaatioon keskittyvä AECO (50 000 euroa). www.teotratkaisevat.fi

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs