Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö tutustui Helkaman pyörätehtaaseen Hangossa

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö tutustui Helkaman pyörätehtaaseen Hangossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 11:30
Julkaisija: Helkama Velox

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö kävi eilen Hangossa tutustumassa kotimaiseen pyöränvalmistukseen Helkama Veloxin Hangon tehtaalla. Samalla hän piti onnittelupuheen 110 vuotta täyttävän yrityksen henkilöstölle. 

Tehdasvierailun aikana Helkaman pääomistaja Satu Helkama ja Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamo esittelivät Tasavallan Presidentille kotimaisen perheyrityksen toimintaa ja historiaa. Tasavallan Presidentti Niinistö tutustui myös polkupyörän valmistukseen. 

Helkama Veloxin henkilökuntaa ilahdutti erityisesti Tasavallan Presidentin onnittelupuhe 110 vuotta täyttävälle yritykselle. Puheessaan hän nosti esiin muun muassa suomalaisen erikoisosaamisen merkityksen. Tasavallan Presidentti myös kiitti henkilöstöä viime vuonna saamastaan Helkama-merkkisestä polkupyörästä, jonka hänelle luovuttivat Suomi pyöräilee -hankkeen edustajat. Vierailun aikana Tasavallan Presidentti tapasi lisäksi pyöränkokoaja Anders Sundströmin, joka oli koonnut  Presidentille lahjoitetun Helkama Presidentti -erikoismallin.

-Helkamalla oli erittäin suuri kunnia valmistaa presidenttiparille viime vuonna polkupyörät. Niiden luovutusten yhteydessä kutsuimme Tasavallan Presidentin myös tutustumaan  polkupyörätehtaaseemme. Tasavallan Presidentin nyt toteutunut vierailu kruunasi 110 vuotta täyttävän Helkaman juhlavuoden ja oli hienoa kuulla, että Presidenttikin arvostaa suomalaista pyöräosaamista, Helkama Veloxin ja Suomen Polkupyörätukun toimitusjohtaja Jari Elamo sanoo. 

Helkama on suomalainen perheyritys. Se on perustettu vuonna 1905, jolloin Heikki J. Helkama ryhtyi myymään ompelukoneita ja polkupyöriä Tampereen myymälässään. Omaa pyörätuotantoa Helkamalla on ollut Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953, ja koko historiansa ajan Helkama on ollut synonyymi iloiselle liikkumiselle. 1960-luvulla markkinoille tuli jopo, josta on tullut Suomen suosituin polkupyörä. Tänä päivänä Helkama valmistaa edelleen vuosittain noin 30.000 polkupyörää Hangon tehtaassaan. Helkaman pitkä kokemus näkyy myös ammattilaisten arvostuksessa, ja se on tutkitusti Suomen korkeimmalle noteerattu urheilun ja vapaa-ajan välineiden brändi.

Kuva: Tasavallan Presidentin kanslia

Kuvateksti: Tasavallan Presidentti Niinistö sai viime vuonna Helkama Presidentti -erikoismallin. Kuvassa Tasavallan Presidentti tutustuu polkupyörän valmistukseen.  Taustalla vasemmalla pääomistaja Satu Helkama, osto- ja tuotantojohtaja Tero Valtonen. Edessä vasemmalta toimitusjohtaja Jari Elamo, tuotantopäällikkö Markku Saarinen ja tuotantotyöntekijä Juha Tukiainen.

 

Lisätietoja:

Helkama Velox Oy, toimitusjohtaja Jari Elamo p. 040 767 2538, jari.elamo@helkamavelox.fi

Liitetiedostot

Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka konserniliikevaihto vuonna 2014 oli 76,9 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä  356. Konsernin yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Suomen Polkupyörätukku Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai) Co.,Ltd. Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita Kaarinan ja Hangon tehtaillaan. Sen liikevaihto on 39,2 miljoonaa euroa. Laivakaapeleita valmistavalle Helkama Bica Shanghaille liikevaihtoa kertyi 15,8 miljoonaa euroa. Polkupyöriä valmistavan, maahantuovan ja markkinoivan Helkama Veloxin tehdas sijaitsee Hangossa ja yrityksen liikevaihto on 13,6 miljoonaa euroa. Suomen Polkupyörätukku on 9,4 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju. Helkaman polkupyöräliiketoiminnan polkupyöräbrändejä ovat Helkama, -jopo-, Merida, Insera, Corratec ja KTM.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs