Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tamperelainen Haltu Oy tukemassa TurkuLab Challengea

Tamperelainen Haltu Oy tukemassa TurkuLab Challengea

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 16:44
Julkaisija: Haltu Oy

Turun tavoitteena on olla Suomen paras opiskelijakaupunki. Silti jotain puuttuu. Opiskelijat toivovat lisää tapahtumia, yhteisöllisyyttä ja helpompaa arkea.

Turkulab Challenge on innovaatiokilpailu, jossa opiskelijat pääsevät ideoimaan ja kehittämään opiskelijoiden elämää hyödyttäviä ratkaisuja. Kilpailun palkintojen yhteisarvo on yli 20000 euroa ja pääpalkinto on 7000 euroa.

TurkuLabiin voi osallistua monella tavalla: kehittämällä liiketoiminnallisesti toteuttamiskelpoisia innovaatioita yritysvalmentajien kanssa tai olemalla mukana kannustamassa kavereita. Kilpailuun voi ottaa osaa verkkosivuilla, tapahtumissa, sosiaalisessa mediassa ja asuntokohteissa.

Haltun lisäksi mukana on myös muita merkittäviä yhteistyökumppaneita kuten TYS, Talokeskus, Legioona, OP Turun seutu, Turku Energia, Sonera, Boost Turku, Turku AMK, Unica sekä Innovaatiomestarit.

TYSsin toimitusjohtaja Kalervo Haverisen mukaan TYS haluaa löytää tapoja osallistaa opiskelijoita ja asukkaita lisää.

– Odotamme innolla, tuottaako kilpailu uusia sovelluksia, joita voidaan hyödyntää asumisessa.

Haltu on ollut jo mukana kehittämässä Turun opiskelija-asumista yhdessä Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kanssa. TYS:n asukkaat ovat jo vuosia voineet varata pesu- ja saunavuoroja Haltun toimittamalla varausjärjestelmällä - joko selaimella tai kätevästi mobiilisovelluksella. Haltun järjestelmiä käyttävät myös monet muut opiskelija-asuntosäätiöt, kuten KOAS, LOAS, JYY ja HOAS. Haltun kotikaupungissa Tampereella järjestelmä ei ainakaan vielä ole käytössä.

Haltu jakaa TYS:n tavoitteen ja haluaa edistää teknologian ennakkoluulotonta käyttöönottoa opiskelijoiden keskuudessa. Haltu heittää Turkulabin avajaisjuhlassa peliin oman haasteensa, jossa haetaan kaikkea muuta kuin perinteisiä ratkaisuja - nyt on aika katsoa tulevaisuuteen.

Haltu Oy:n omistajat Mikko Sävilahti ja Ilkka Hakkari odottavat haastekilpailun tuovan esiin uusia innovaatioita.

- Varauspalvelun kehittäminen yhdessä ennakkoluulottomien opiskelija-asuntosäätiöiden ja opiskelijoiden kanssa on johtanut siihen, että järjestelmämme on edelläkävjiän roolissa. Haastekilpailua tukemalla uskomme, että tämä asema pystytään pitämään, sanoo toimitusjohtaja Sävilahti.

TurkuLab Challenge starttaa kaikille avoimilla avajaisjuhlilla 18. helmikuuta SparkUp Turun tiloissa (Tykistökatu 4). Kilpailu jatkuu syksyllä viidessä osakilpailussa. Finaaliin valitaan 20 opiskelijaa ja kilpailu huipentuu palkintojenjakoon 30. marraskuuta.

 

Lisätietoja:
Mikko Sävilahti, toimitusjohtaja
0503506464, mikko@haltu.fi
http://haltu.fi

_____________________

Haltu Oy on Tamperelainen ohjelmistoalan asiantuntijayritys, jonka erityisenä vahvuutena ovat web- ja mobiilisovellukset sekä käyttäjälähtöinen suunnittelu. Yritys on perustettu 2010 ja se työllistää yhteensä 12 alan ammattilaista. Haltun vahvuus on asiakkaan tarpeen ymmärtämisessä, nopeassa kehittämisessä sekä kattavissa elinkaaripalveluissa, jonka ansiosta asiakkaamme saavat aina parhaan mahdollisen palvelun yhden toimittajan kautta. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli yli 600 000 euroa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs