Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Taksvärkin kehitysyhteistyö on tuloksellista ja kestävää

Taksvärkki ry

Taksvärkin kehitysyhteistyö on tuloksellista ja kestävää

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 16:07
Julkaisija: Taksvärkki ry

Tänään julkaistu ulkoministeriön teettämä riippumaton arviointi kehuu Taksvärkin johdonmukaista työtä lasten ja nuorten parissa kehitysmaissa ja Suomessa.

Taksvärkki ry on yksi kuudesta evaluoinnin ensimmäisessä vaiheessa mukana olevista suomalaisista järjestöistä. Evaluaatio toteaa ohjelmatuella kehitysyhteistyötä tekevien kansalaisjärjestöjen työn olevan tuloksellista ja kustannustehokasta.

Arvioinnin mukaan Taksvärkki on onnistunut johdonmukaisesti lisäämään lasten ja nuorten yhteiskunnallista osallistumista. Vapaaehtoisia ja vertaistukea käyttävä toteuttamistapa sai arvioinnissa tunnustusta.

Taksvärkin ohjelman hankkeiden toteuttaminen paikallisten kansalaisjärjestökumppanien kanssa on evaluaation mukaan hyvin ammattimaista. Taksvärkin voima on ollut sen kyky löytää pätevät paikalliset kansalaisjärjestökumppanit, jotka hallinnoivat hankkeita tehokkaasti.

Evaluaatio toteaa, että Taksvärkki on tavoitteidensa mukaisesti onnistunut lisäämään yleistä tietoutta lasten ja nuorten oikeuksista, voimauttamaan nuoria ja lapsia sekä vahvistamaan heidän itsetuntoaan ja itsevarmuuttaan monessa ohjelmamaassa (Kenia, Guatemala, Kambodža). Monista ohjelmaan osallistuneista nuorista on tullut yhteisöjensä aktiivisia jäseniä, he ovat hankkineet ammattitaitoja koulutuksen kautta ja päässeet töihin epävirallisella tai virallisella sektorilla.

Arvioinnissa huomataan kuinka kumppanuusmaissa kustannustehokas vapaaehtoistoimintaan ja vertaistukeen perustuva toteuttamistapa edistää kestävyyttä. Esimerkiksi Keniassa yliopisto-opiskelijoilla ja kadulta jo pois päässeillä nuorilla on motivaatiota tukea vertaisiaan sen jälkeenkin, kun hanketuki on loppunut. Nuorisoyhdistykset ja -verkostot jatkavat toimintaansa hanketuen loppumisen jälkeenkin.

”Taksvärkille on tärkeää tukea nuorten kehitystä omien yhteisöjensä aktiivisiksi toimijoiksi. Arviointi kiitti työmme johdonmukaisuutta, kestävyyttä ja kustannustehokkuutta”, kertoo Taksvärkin toiminnanjohtaja Lauri Peltonen.

Samat tavoitteet ovat tärkeitä Taksvärkille myös Suomessa. Taksvärkin Suomen kouluissa työpajojen ja opetusmateriaalien avulla tekemästä globaalikasvatuksesta evaluaatio toteaa opettajien palautteen erityisen positiiviseksi ja osallistavia menetelmiä kehuvaksi.

Kuluvan lukuvuoden Taksvärkki-kampanja Yksi päivä muutokseen tuo suomalaisiin kouluihin ja oppilaitoksiin viestiä Keniasta nuorten äänellä. Perinteisellä Taksvärkki-keräyksellä tuetaan kehutun hankkeen työtä katulasten ja -nuorten hyväksi Nairobin ja Kisumun kaupungeissa.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Lauri Peltonen, 040 848 0905, lauri.peltonen@taksvarkki.fi

Taksvärkki ry on suoraa toimintaa nuorelta nuorelle! Tuemme lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista kehitysmaissa ja kannustamme suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Taksvärkki-keräyksiä, kehitysyhteistyötä, globaalikasvatusta – vuodesta 1967.

www.taksvarkki.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs