Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Taitavin Taitaja9-joukkue v. 2016 tulee Forssasta

Taitaja2016

Taitavin Taitaja9-joukkue v. 2016 tulee Forssasta

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 16:56
Julkaisija: Taitaja2016

Taitaja9-finaali käytiin ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitaja2016-tapahtumassa Seinäjoella tänään ja ensimmäiset Skills-mitalit sekä hulppeat moposkootterit lähtevät Forssaan. Forssan keskuskoulun oppilaiden Tiia Virkki, Atte Haltia ja Markus Vuorinen joukkue Mc Kebab oli tänään taidokkain, nopein, nokkelin ja yhteistyökykyisin. Joukkueen huoltajana toimii Ira Laakso.

Tulokset

1.    Forssan keskuskoulu Forssasta: Atte Haltia, Tiia Virkki ja Markus Vuorinen
2.    Pataluodon koulu Joensuusta: Eeli Friman, Waltteri Kähkönen, Henni Rinkinen
3.    Valkealan yläkoulu Kouvolasta: Elmeri Korppi, Lassi Laiho, Iida Mankki
4.    Karan koulu Riihimäeltä
5.    Mertalan koulu Savonlinnasta
6.    Oriveden yhteiskoulu Orivedeltä

Yhteistyötä tarvitaan

Finaalierään oli selvittänyt tiensä kuusi taitavaa ja nopeaa joukkuetta, jotka ensiksi kasasivat neljästä kirjainkuutiosta sanat Sedu ja Step. Toisessa tehtävässä liikuteltiin yhteisvoimin labyrinttia, josta piti ohjata kaksi palloa ulos. Erot olivat äärimmäisen pienet. Kolmannessa tehtävässä joukkueet rakensivat lattialle levyn päälle kuminauharitsan, jolla piti ampua pallo maaliin muutaman metrin päähän.
-    Rakentamiseen on aina selvät ohjeet mutta tähtäys menee ihan vaistojen varassa, kommentoi katsomosta kirkkonummelainen Matilda Seppinen (15).

Kirkkonummelaisten joukkueen (Veikkola I) taival katkesi keräilyeriin mutta sitä ei tiimi surrut.
-    Tehtävät on monipuolisia mutta finaalitehtävät himpun verran ehkä haastavampia, kommentoi Ida Tulisalmi (15).

Taitaja9-kilpailussa oleellista on yhteistyö: näissä ei ole varaa olla tumput suorina, painottavat kirkkonummelaiset. Joukkueen kolmas jäsen Robert Hämäläinen (16) vakuutti tasa-arvon vallitsevan.
Pidetään hauskaa, saadaan uusia kokemuksia, näkee, missä on hyvä, nuoret luettelevat kilpailun hyviä puolia.

Taitaja9 avasi kilpailut Seinäjoen Taitaja2016-tapahtumassa. Kaikkiaan 36 joukkuetta eri puolilta Suomea kokoontui Seinäjoen Uimahalli-urheilutaloon. Alkuerissä lajiteltiin mm. jätteitä.
-    Se on niin vaikeaa, kun aika ratkaisee. Hätäillään ja sitten syntyy draamaa, kertoo varalajivastaava Arto Köykkä-Luopa aamupäivällä, kun protesteja käsiteltiin.

Taitaja9 uudistuu

-    Taitaja9:n tarina päättyy ja ensi vuonna kilpailu uudistuu ja silloin kaikki yläkoululaiset voivat osallistua, uutisoi Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry:stä.

Osallistujamäärä siis kasvaa mutta muitakin sääntömuutoksia on tulossa. Skills Finland tiedottaa niistä myöhemmin.

Hulppeat palkinnot

Voittajajoukkue nautiskeli moposkootterien sarvissa, toiseksi sijoittuneet saivat kannettavat tietokoneet ja kolmannelle sijalle taituroinut joukkue älypuhelimet, muut finalistijoukkueet saivat lahjakortit. Palkintojen takana vaikuttavat tämän vuoden Taitaja9-kilpailun yhteistyökumppanit The Mesta.net, Step Systems ja Lakeuden Etappi.

Millainen kilpailu Taitaja9 on?

Taitaja9 käydään kolmihenkisin joukkuein, taidot on punnittu ensin paikallisesti ja sitten alueellisesti.

Kisalla halutaan hauskasti ja innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta.

Kilpailu käydään neliportaisena: alkuerät, keräilyerät, välierät ja finaali. Tehtävät suoritetaan ratamaisesti ja rata sisältää 2-3 tehtävää, jotka täytyy suorittaa hyväksytysti. Joukkueiden välisen järjestyksen erissä ratkaisee aika. Tehtävien kesto on 1-5 min/tehtävä, mutta finaalierässä ei enää ole aikarajaa.

Kuvat: Skills Finlandin kuvapankista http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2016+Seinäjoki/Taitaja9/Finaali/

Lisätietoja: lajivastaava Timo Vainionpää, p. 040 868 0168

Ammattitaidon SM-kisojen, Taitaja-tapahtuman, kilpailijat ovat ammattiin opiskelevia alle 20-vuotiaita tai kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäviä.

Taitaja2016-tapahtuman Seinäjoella 10.–12.5.2016 järjestää Skills Finlandin kumppanina Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu. Taitaja2016 on avoin yleisötapahtuma, johon odotetaan 40 000 kävijää.

Ammattitaidon SM-kilpailut käydään 43 lajissa Seinäjoki Areenassa ja muilla suorituspaikoilla sen välittömässä läheisyydessä. Noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista oikeaa työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Tapahtumassa nähdään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun 9-luokkalaisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs