Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tahkolle avattiin ampumahiihdon harjoitusrata

Kuopio-Tahko Markkinointi

Tahkolle avattiin ampumahiihdon harjoitusrata

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 15:13
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Tahko Golden Resort Cityrata, eli siirrettävä ja ympäristöystävällinen ampumahiihdon harjoitusrata on avattu käyttöön tänään. Cityrata on Tahko Golden Resort -klubirakennuksen eteen New Course golfkentälle noussut kansainväliset mitat täyttävä ampumahiihdon ja muunkin ampumaurheilun harjoitusrata. Erikoiseksi hankkeen tekee se, että rata on siirrettävissä, koska se muodostuu 12 metrisistä käytetyistä merikonteista.

Cityrata on ympäristöystävällinen ratkaisu

Idean isä, Tuusulassa asuva yrittäjä Pauli Harjula on kehittänyt tämän ympäristöystävällisen, kustannustehokkaan ja nopean tavan rakentaa ampumaurheilun harjoitusratoja, jotka tarvittaessa ovat siirrettävissä ja pystytettävissä hyvinkin lyhyessä ajassa.

”Kun merikonttien sisään rakennettuihin tauluihin ammutaan, luodit ja sirpaleet jäävät kontin sisään, ja lyijy on helppo imuroida ja toimittaa kierrätettäväksi. Tästä erityisesti ympäristöviranomaiset ovat tykänneet”, sanoo Harjula.

Tahkolla cityrata rakennettiin golf-kentän päälle ja näin tämäkin alue on saatettu hyötykäyttöön talveksi. Näin vältetään uusien alueiden raivaaminen ampumahiihtorataa varten ja tehostetaan maankäyttöä.

Cityrata tuo uuden lajin Tahkolle

Tähän mennessä ei Tahkolla ole pystynyt harjoittelemaan ampumahiihtoa, joten cityrata tuo mukanaan uuden lajin Tahkolle. Radalla on kuuden ratalaitteen ampumarata ja tämä mahdollistaa kerrallaan parinkymmenen urheilijan leirityksiä ja pienimuotoisia kisoja. Tahkolle nyt rakennettu cityrata on erityisesti ampumahiihdon harjoittelua varten, sillä golfkenttää kiertää valmis 2,5 km hiihtolatu.  Rata mahdollistaa kuitenkin myös pelkän ampumisen ja hirvenhiihdon harjoittelun.

”Tahkon keskeinen sijainti, lumivarmuus ja maine ympärivuotisena matkailu- ja urheilukeskuksena tekivät harjoitusradan rakentamisesta juuri tänne houkuttelevan vaihtoehdon. Leirityksiä helpottaa radan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Golden Resortin korkealuokkaiset huvilat ja päärakennus, jossa on monipuoliset ravintolapalvelut saunaosastoineen ja kuntosaleineen. Myös idean positiivinen vastaanotto heti alusta alkaen alueen keskeisten toimijoiden keskuudessa ja hyvä yhteistyö paikallisen Nilsiän urheilu- ja metsästysampujien kanssa ovat helpottaneet hankkeen toteutusta”, hehkuttaa radastaan selvästi ylpeä Harjula.

”Ampumahiihdon harjoitusrata täydentää oivasti Tahkon jo valmiiksi monipuolisia eri lajien harjoitus- ja kilpailuolosuhteita ja tuo alueelle lisää palveluiden käyttäjiä”, sanoo hankkeen keskeisen tukijan edustaja Kuopion kaupungin vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen.

Hankkeen ovat mahdollistaneet Golden Resort/PNT Active Oy sekä Tahko Golf. Hanketta ovat taloudellisesti tukeneet Kuopio kaupunki ja Kuopio-Tahko Markkinointi Oy.

Lisätietoja

  • Pauli Harjula puh. 0400 517 709
  • Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen puh. 044 553 7775
  • Tahko Golden Resort

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs