Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tahko tango vs. Tango Tahko - UUSI tangolaulukilpailu TangoMaestro

Kuopio-Tahko Markkinointi

Tahko tango vs. Tango Tahko - UUSI tangolaulukilpailu TangoMaestro

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 12:00
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopiolainen TangoSawo ry järjestää Tahkon ja Nilsiän matkailuyritysten kanssa TangoMaestro -tangolaulukilpailun, jonka tavoitteena on juurruttaa Tango Suomessa ja Suomalainen Tango Tahkolle. Kisalle asetetaan savolaisen "salaviisaasti" kysymys ” Onko Tahko Tango vai Tango Tahko?” Vastaus on hyvin yksiselitteinen: On, on se!

Kuluvana vuonna Tahkolla leivotaan ensimmäiset tangolaulun mestarit mallia TangoMaestro 2016 ja TangoMaestra 2016. Kilpailu toteutetaan pääasiassa Itä-Suomen alueella siten, että alkukilpailu käydään tammi - toukokuussa Kuopion - Iisalmen - Joensuun alueiden karaokeravintoloissa ja -baareissa, joissa lauletaan karaoketaustoin Suomessa tunnettuja ja laulettuja tangoja.

Kilpailun semifinaali käydään 20. - 21.7.2016 Nilsiän karaokeravintoloissa, joissa laulajat tulkitsevat suomalaisia tangoja, joista meille erityisen rakkaita ja tuttuja ovat Unto Monosen, Toivo Kärjen, Georg Malmstenin, Lauri Jauhiaisen, Arvo Koskimaan ja muiden ns. tangon varhaisten kultakausien säveltäjien teokset.

Tangokilpailun finaali on kaksiosainen ja se käydään lauantaina 23.7.2016 Tahko Spa Hotellin MonitoimiArenalla. Semifinaalin neljä parasta nais- ja neljä parasta mieslaulajaa laulavat Tanguango tango-orkesterin säestyksellä kukin kaksi arvottua suomalaista tangoa ja sitten TangoMaestro finaaliin valitaan kaksi parasta nais- ja mieslaulajaa, jotka laulavat kukin vielä yhden arvotun suomalaisen tangon. Kilpailun voittajat saavat tangomestarin tittelit: TangoMaestro ja TangoMaestra.

Idea tangolaulukilpailuun kehittyi kahta kautta, jotka sitten johtivat kilpailun toteutuksen syntymiseen. Kriisi - kuten varsin hyvin Suomessa nykyisin tiedetään - synnyttää aina myös mahdollisuuden. Asiantuntijoiden näkemysten mukaan tango Suomessa on kriisissä. Suora lainaus Tango Suomessa -kirjasta (Antti-Ville Kärjä ja Kai Åberg, toim) "Kansallismusiikkimme tango ei voi hyvin. Liian usein tanssipaikoilla näkee leipääntyneitä humppabändejä, jotka veivaavat ne pari pakollista tangoa vailla kunnianhimoa saati iloa." (Koppinen 2011).

Missään muussa musiikissa suomalaiset eivät ole saaneet kokea iloa + surua + tuskaa + riemua samalla tavoin kuin tangossa. Tango on myös auttanut meitä selviämään sekä kansakuntana että yksilöinä läpi ongelmien ja kriisien. Mitä sitten pieni ja vastasyntynyt yhdistys, jonka lähes ainoa voimavara on rakkaus tangoon ja laulamiseen voi tehdä? Se voi yksinkertaisesti tehdä oman osansa ja kääriä hihat ja ryhtyä töihin - tangon parissa. Tästä syntyi TangoMaestro tangolaulukilpailun idea, jonka Tahkon matkailuyrittäjät ottivat vastaan osana Tahkolle suunnitteilla olevia ja syntyviä uusia tapahtumia. Mikä olisikaan herkullisempaa kuin että tangotanssilla voitettaisiin ensimmäinen pöytätanssin SM-titteli Pehkubaarissa Jari Sillanpään laulaman tangon säestyksellä.

Lisätietoja tangolaulukilpailun toteutuksesta ja sen etenemisestä saa TangoSawo ry:n ja TangoMaestro laulukilpailun netti- ja facebook-sivuilta, jotka avataan osoitteisiin www.tangosawo.com ja www. tangomaestro.org.

Tangolaulukilpailun tuottaja on TangoSawo ry, Kuopio, pj. Reijo Miettinen ja kilpailun taiteellinen johtaja Matti Taskinen, Nilsiä. Laulaja ja laulunopettaja Taskinen julkaisi pari vuotta sitten Olavi Virran muistolevyn kruunaamattoman tangomestarin kunniaksi.

Tangolaulukilpailu "korkataan" lauantaina 23.1.2016 kello 20.00 alkaen Ravintola Dooriksessa Nilsiässä, missä pidetään tangolaulukilpailun ensimmäinen alkukisa. Tangokaravaani jatkuu siitä sitten niin, että ympäri Itä-Suomea pidetään 2 - 4 alkukisaa kuukausittain. Tarkemmat tiedot ks. edellä yhdistyksen ja kilpailun netti- ja facebook-sivut.

 

Lisätiedot

TangoSawo ry

pj. Reijo Miettinen puh. 040 5486 980

tangosawo(at)gmail.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs