Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » SYL:n kehitysyhteistyössä painopiste entistä vahvemmin koulutukseen

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

SYL:n kehitysyhteistyössä painopiste entistä vahvemmin koulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 10:56
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 10.12.2014

Vapaa julkaistavaksi

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on päivittänyt kehityspoliittisen strategiansa vuosille 2015–2019. Seuraavan viisivuotiskauden aikana kehitysyhteistyöhankkeiden painopisteenä on nykyistä vahvemmin koulutus ja sen kehittäminen.

SYL uskoo kehitysyhteistyössäkin koulutuksen yksilöä voimaannuttavaan sekä yhteiskuntaa kehittävään vaikutukseen. Tämän vuoksi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeissa keskitytään jatkossa koulutuksen saavutettavuuteen ja koulutusjärjestelmän kattavuuden parantamiseen kehittyvissä maissa.

”Globaalin vastuun kantaminen on yksi merkittävä tapa, jolla ylioppilasliike valmistaa opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen yliopistolain määrittämällä tavalla. SYL:n tekemä kehitysyhteistyö täydentää hyvin muuta julkisin varoin tehtävää kehitysyhteistyötä”, kommentoi hallituksen kehitysyhteistyövastaava Petra Peltonen.

Strategian mukaisesti SYL lisää suomalaisissa yliopistoissa opiskelevien tietoa kehityskysymyksistä ja luo heille mahdollisuuksia osallistua kehitysyhteistyöhön. Kehittyvissä maissa SYL:n painopiste on edistää koulutuksen saavutettavuutta ja laatua, paikallisten opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksia sekä yhdenvertaisuuden toteutumista erityisesti korkeakouluyhteisöissä.

Vuonna 2014 Suomen ylioppilaskuntien liitolla on kehitysyhteistyöhankkeita Mosambikissa ja Mongoliassa, sekä kehitysyhteistyöviikkohanke Suomessa. Uusia hankkeita vuosille 2015–2017 haetaan Mongoliaan ja Guatemalaan. Uuden strategiakauden aikana haettavat hankkeet suunnitellaan kehityspoliittisen strategian tavoitteiden mukaisesti.

SYL:n kehitysyhteistyöstrategia vuosille 2015–2019: https://materiaalit.syl.fi/openfile.aspx?docid=6112

Lisätietoja:

hallituksen jäsen Petra Peltonen, p. 044 906 5002

kehitysyhteistyökoordinaattori Salla Mäkelä, p. 044 780 0220

etunimi.sukunimi@syl.fi

#kehy

SYL:n kehitysyhteistyösivut: http://kehitysyhteistyo.syl.fi/

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs