Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suora yhteys avaruudesta Heurekaan – tähtenä astronautti Tim Kopra

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Suora yhteys avaruudesta Heurekaan – tähtenä astronautti Tim Kopra

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 12:20
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Perjantai-iltana 27.5. tiedekeskus Heurekasta otetaan NASAn kautta yhteys avaruuteen. Suomalaissukuinen Timothy Kopra vastailee yleisön kysymyksiin kansainväliseltä avaruusasemalta.

Perjantaina 27.5. Heurekassa voi päästä keskustelemaan astronautti Timothy Kopran kanssa. Tällä kertaa Kopra on läsnä tapahtumassa virtuaalisesti, sillä fyysisesti hän kiertää paraikaa maapalloa kansainvälisellä avaruusasemalla.

-Idea tapahtuman järjestämiseen tuli Tim Kopralta itseltään, kertoo Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

”Sisunautti” –lempinimen saanut Kopra vieraili Heurekassa vuonna 2010 ja toivoi nyt saavansa uudelleen yhteyden suomalaisiin tieteen ystäviin.

NASAn aikataulun vuoksi tapahtuma järjestetään perjantai-iltana 27.5. Heurekan ovet avautuvat kello 20, ja kävijät voivat virittäytyä tunnelmaan tiedekeskuksen näyttelyissä ja planetaariossa. Suomalaisia avaruusasiantuntijoita haastatellaan kello 21.45 alkaen, ja Kopran kanssa keskustellaan kello 22.30-23.00 välillä.

Yhteys avaruuteen otetaan Yhdysvalloista, ja sieltä välitetään linkki Heurekaan. Näin toimitaan siksi, että avaruusasema kiertää Maan 90 minuutissa, joten suoran yhteyden avulla voitaisiin saada korkeintaan kymmenisen minuutin keskustelu kerrallaan.

Timothy Kopraa on kutsuttu sisunautiksi hänen suomalaisten sukujuurtensa vuoksi. Hänen isoisänsä oli kotoisin Karjalan Valkjärveltä ja muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1910. Timothy Kopran isä puhui vielä sujuvaa suomea, mutta hän itse osaa vain muutaman sanan. Hän on ollut avaruudessa aiemminkin, ja tällä kertaa hänellä on mukanaan erityisesine: Jean Sibelius-juhlaraha, jonka hän sai tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Kopra twiittasi hiljattain avaruudesta otetun kuvan Suomesta. Katso twiitti ja presidentti Niinistön vastaus täältä: https://twitter.com/niinisto/status/727112974465376256

Mitä sinä haluaisit kysyä sisunautilta? Tim Kopralle voi lähettää kysymyksiä etukäteen osoitteeseen kysymykset@heureka.fi. Niitä voi myös esittää paikan päällä Heurekassa, ja niihin vastaillaan niin kauan kuin aikaa riittää. Paikalla on myös alan suomalaisia asiantuntijoita. Tilaisuuden alku pidetään suomeksi ja Kopran kanssa keskustellaan englanniksi.

Lipunmyynti: Kysy Kopralta – sisunautti vastaa –tapahtuma järjestetään perjantaina 27.5. kello 20.00–23.30. Aikuisten lippu 10 e ja 1-18-vuotiaat 5 e. Lipun tilaisuuteen voi ostaa etukäteen Lippuagentin sivuilta http://www.lippuagentti.fi/event/view?id=2230 tai kello 20.00 alkaen ovelta, jos paikkoja on vielä jäljellä.

Tulijat pääsevät myös tutustumaan Heurekan näyttelyihin. Ulkopuisto Galilei on suljettu. Vapaaliput ja muut erityisliput eivät oikeuta tämän tapahtuman sisäänpääsyyn. Keskustelua pääsee seuraamaan Heurekan auditorioon, planetaarioon tai aulaan.

 

Lisätietoja tapahtumasta: Heureka, puh 09 -85799, http://www.heureka.fi/fi/suora-yhteys-avaruudesta-heurekaan, paula.havaste@heureka.fi, siina.vasama@heureka.fi

 

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs