Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomenlinnassa ennätyksellinen talvikausi

Suomenlinna

Suomenlinnassa ennätyksellinen talvikausi

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 08:27
Julkaisija: Suomenlinna

Yhä enemmän ihmisiä vierailee maailmanperintökohde Suomenlinnassa talvikaudella. Vuonna 2015 tammi-huhtikuussa ja loka-joulukuussa merilinnoituksen kävijämäärät kasvoivat ensi kertaa yli kahteensataan tuhanteen, kun 223 000 ihmistä vieraili kohteessa. Suomenlinnan talvikauden kävijöiden määrä on huomattava, sillä harva suomalainen museo tai linna yltää moiseen lukuun koko vuoden aikana.

Kasvua oli liki kaikkina talvikauden kuukausina. Maailmanperintökohdetta hallinnoivan Suomenlinnan hoitokunnan päämääränä on tehdä linnoituksesta entistä painokkaammin ympärivuotinen kohde, ja tähän suuntaan kuljetaan voimakkaasti. Vuonna 2015 talvikauden kävijämäärä kasvoi 14 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

- Talvikauden vierailijoistamme kaksi kolmesta tuli ulkomailta. Viime vuonna erityisesti aasialaisten kävijöiden määrä kasvoi. Ilahduttavaa on, että myös pääkaupunkiseutulaiset tulevat kauniiseen maailmanperintökohteeseemme entistä sankemmin joukoin kaikkina vuodenaikoina. Tälläkin hetkellä linnoituksessa on valloittavan kaunis talvinen tunnelma, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan kehittämiskoordinaattori Milla Öystilä.

Monipuolisia palveluita myös talvisaikaan

Suomenlinnan merilinnoitus on yksi Helsingin kaupunginosista, jossa asuvat noin 800 ihmistä. Lisäksi siellä työskentelee päivittäin noin 400 henkilöä, joista moni kulkee töihin mantereelta.

Paikallisia ja kävijöitä palvelevat talvisaikaan viisi ravintolaa ja kahvilaa sekä ympäri vuoden auki oleva Suomenlinna-museo. Maailmanperintökohteeseen voi tutustua myös opastetuilla kierroksilla, joita talvikaudella tarjotaan viikonloppuisin englanniksi.

Linnoituksen museoilla oli viime vuonna huippuvuosi: ennätyskävijämääriin tai liki niihin yltivät kaikki kuusi museota. Kaikkiaan 15 prosenttia Suomenlinnassa vierailleista kävi ainakin yhdessä maailmanperintökohteen museossa.

Maan suosituimpia kävijäkohteita

Suomenlinna kuuluu vuodesta toiseen maamme suosituimpiin kävijäkohteisiin. Koko vuonna 2015 tähän Unescon maailmanperintökohteeseen tutustui 931 000 ihmistä.

- Olemme halunneet kohdata kävijät entistä paremmin. Ympäri vuoden auki olevassa matkailuneuvonnassa vieraili vuoden aikana noin 12 prosenttia kaikista kävijöistä. Lisäksi kesällä kävijöitä palvelivat jälleen Suomenlinna Helpit, jotka neuvoivat melkein 40 000:tta kävijää. Tästä saimme suurta kiitosta, ja jatkamme palvelua myös ensi vuonna, kertoo kehittämiskoordinaattori Milla Öystilä.

Suomenlinna kerää myös juhla- ja kokouskävijöitä, ja hoitokunnan vuokratilat kasvattivat suosiotaan. Linnoitus vahvisti entisestään suosiotaan yhtenä pääkaupungin suosikkihääpaikoista; viime vuonna 130 paria tanssi häitään Suomenlinnassa.

Lisätietoja: Suomenlinnan hoitokunnan kehittämiskoordinaattori Milla Öystilä milla.oystila@suomenlinna.fi tai puh. 0295 338 372

Kuvia nettisivuilla: http://www.suomenlinna.fi/suomenlinnanhoitokunta/media/kuvapankki/

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain yli 900 000 kävijää. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs