Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomen suurimman viskitislaamon avajaiset

Teerenpeli Yhtiöt Oy

Suomen suurimman viskitislaamon avajaiset

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2015 klo 09:45
Julkaisija: Teerenpeli Yhtiöt Oy

Lahdessa sijaitsevan Teerenpelin uuden viskitislaamon avajaisia vietetään kutsuvierastilaisuudessa tänään 20.11.2015 klo 14 alkaen. Investointia on toteutettu kolme vuotta ja sen arvo on kaksi miljoonaa euroa. Investoinnin myötä tynnyröitävän viskitisleen valmistus nelinkertaistuu 160 000 litraan vuodessa nykyisestä 40 000 litrasta. Kapasiteettia on mahdollista myös nostaa. Teerenpeli Tislaamo on Suomen suurin ja yksi vanhimmista viskitislaamoista sekä ainoa, joka käyttää perinteisiä tislausmenetelmiä. ”Investointi tuo sijoitetut eurot takaisin. Panimo- ja tislaamotoimintojen yhdistäminen saman katon alle tuo synergiaetuja, mm. yhteinen pellettivoimalaitos tuottaa uusiutuvaa energiaa molempien käyttöön. Investointiohjelma on lisännyt työpaikkoja tuotannossa kuudesta kymmeneen”, toimitusjohtaja Anssi Pyysing kertoo. 

Aidoilla pannutislauslaitteilla ja pellettivoimalla

Teerenpeli Tislaamo on valmistanut viskiä jo vuodesta 2002 ja yritys on panostanut pitkäjänteisesti suomalaisen mallasviskin valmistukseen. Teerenpelin viski tehdään aidoilla ja perinteisillä kuparisilla pannutislauslaitteilla. Uudessa tislaamossa ensimmäisen tislauspannun, eli wash stillin koko tuplaantui, mutta toisen vaiheen spirit still -pannut ovat aikaisemman tislauspannun kopioita sekä kooltaan että muodoltaan. Tällä pyritään varmistamaan, ettei oma ja tunnistettava Teerenpeli Single Malt -viskin luonne muutu.

Panimo- ja tislaamotuotannon yhdistäminen samaan tilaan on maailmallakin harvinaista ja se on osoittautunut järkeväksi ratkaisuksi. Oma pellettivoimalaitos tuottaa uusiutuvaa energiaa molemmille toimijoille ja panimon keittohuoneella tuotetaan viskivierrettä tislaamolle. Teerenpelin tislaamo on yksi harvoista pellettikäyttöisistä tislaamoista maailmassa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja viimeisimpänä tislaamolla otettiin käyttöön innovatiivinen viskin konttikypsytysmenetelmä, jossa hyödyt saadaan Suomen vaihtelevasta ilmastosta. 

Kahden tislaamon Lahti

Investoinnilla tähdätään myös viennin vahvistamiseen. Vienti on tällä hetkellä noin 8,5 % tislaamon liikevaihdosta ja se on kasvussa. Vientimaat ovat tällä hetkellä Ruotsi, Norja, Alankomaat, Saksa, Iso-Britannia ja Irlanti. Lahdesta on hyvää vauhtia tulossa Suomen viskipääkaupunki kahdella tislaamollaan. Vanha tislaamo, joka sijaitsee Lahden keskustassa Taivaanranta-ravintolan alakerrassa jää paikoilleen ja sen tuotanto ja toiminta vierailukeskuksena jatkuu. Jatkossa vanhassa tislaamossa keskitytään tuotekehitykseen sekä erikoistisleisiin, esimerkiksi luomutisleisiin.

Lisätietoja:

Anssi Pyysing 
Toimitusjohtaja, CEO, Teerenpeli Yhtiöt Oy 
0500 830 458, anssi.pyysing@teerenpeli.com

Timo Kuorehjärvi 
Toiminnanjohtaja, Panimo & Tislaamo Oy 
040 549 7253, timo.kuorehjarvi@teerenpeli.com 

Panimon ja uuden tislaamon osoite: Liimaajankatu 9, 15520 Lahti  

Kuvia voi käyttää vapaasti uutisten yhteydessä. Kuvat: JJ = Jaakko Joki, TK = Timo Kuorehjärvi

Liitetiedostot

Teerenpeli Yhtiöt Oy on innovatiivinen ravintola-, tislaamo- ja panimoalan perheyritys, joka koostuu Teerenpeli- ja Taivaanranta-ravintoloista, Teerenpeli Panimo & Tislaamosta sekä Laivaravintola Teerenrannasta. Teerenpeli Yhtiöiden liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yli 70 henkilöä. teerenpeli.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs