Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Suomen Lumilajit Liikuttavat -nuorisoprojekti on valittu maailman parhaaksi FIS kongressissa

Hiihtoliitto

Suomen Lumilajit Liikuttavat -nuorisoprojekti on valittu maailman parhaaksi FIS kongressissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2016 klo 01:42
Julkaisija: Hiihtoliitto

FIS kongressi hyväksyi ensi kauden kilpailukalenterit, Uusitalo jatkaa hallituksen jäsenenä

Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton yhteinen lasten ja nuorten projekti Lumilajit Liikuttavat on valittu maailman parhaaksi lasten lumiliikunnan projektiksi. FIS kongressi valitsi myös hallituksen jäsenet seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Suomen Martti Uusitalo jatkaa hallituksessa.

Lumilajit Liikuttavat -hanke palkittiin lauantaina alkuyöstä suomen aikaa FISin kongressissa Meksikon Cancunissa. Toiseksi Kansainvälisen hiihtoliiton raati nosti Ruotsin ”Everyone on Snow”-projektin ja kolmanneksi Yhdysvaltojen ”National Winter Sports Education Foundation” -projektin.

Kilpailuun parhaasta lumilajiprojektista osallistui yhteensä 16 eri kansallista projektia.

”Tämä on upea asia lajien väliselle yhteiselle tekemiselle. Tavoitteenamme on olla ”Maailman paras lumella” ja tämä palkinto on yksi hieno saavutus matkalla tuohon tavoitteeseen”, sanoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala viitaten parin vuoden takaiseen Hiihtoliiton strategialinjaukseen.

Kansainvälisen hiihtoliiton palkinto parhaasta lumilajiprojektista on 15 000 Sveitsin frangia. Lumilajit Liikuttavat on kolmivuotinen hanke ja palkintorahat käytetään pohjoismaisten lajien sekä ampumahiihtoseurojen hyväksi Suomessa.

Katso Lumilajit Liikuttavat -projektin esittelyvideo 
Lisätietoja http://www.hiihtoliitto.fi/lumilajitliikuttavat/

Uusitalo jatkaa hallituksen jäsenenä, FIS hyväksyi kilpailukalenterit

Martti Uusitalo jatkaa FISin hallituksessa seuraavan kaksivuotiskauden. Uutena jäsenenä kongressi valitsi hallitukseen myös urheilijaedustajan, ruotsalaisen alppihiihtäjä Jessica Lindell-Vikarbyn.

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) hallitus hyväksyi odotetusti myös sille esitetyt pohjoismaisten lajien kilpailukalenterit. Maailmancuptasolla Suomessa kilpaillaan kaudella 2016/17 pohjoismaisissa lajeissa kahdella paikkakunnalla: Rukalla ja Lahdessa.

Ruka Nordic palaa mäkihypyn maailmancupin avausosakilpailuksi kahdella henkilökohtaisella mäkikisalla. Lahdessa kilpaillaan helmi-maaliskuussa maailmanmestaruuskilpailuissa.

Katso koko mäkihypyn maailmancupin kalenteri 2016/17

Kesä GP -kilpailut alkavat heinäkuun 16:ntena Ranskan Courchevelista sekä naisten että miesten kilpailuilla. Kuopio isännöi kesän Continental Cupia 20.-21.8.2016 sekä Ruka talven vastaavaa 17.-18.12.2016.

Kaikki kalenterit 

Yhdistetyssä neljä osakilpailua Suomessa ennen MM-kisoja

Myös yhdistetyn maailmancupin osakilpailut vahvistettiin Rukalle ja Lahteen. Ruka avaa totuttuun tapaan maailmancupin. Vuoden 2017 ensimmäisenä viikonloppuna kiertue palaa Suomeen ja MM-kisamaisemiin Lahteen.

Yhdistetyn maailmancupin kalenteri 2016/17 

Maailmancupin lisäksi Suomessa kilpaillaaan Continental Cupissa viime kauden tapaan Rukalla 14. ja 15. tammikuuta sekä Youth Cupissa Vuokatin kesäkilpailussa elokuun 12. ja 13. päivinä.

Kaikki kalenterit 

 

Liitteenä olevat kuvat käytettävissä uutisoitaessa ko. asioista.
Kuvat: SHL/Joel Nykter

Liitteenä myös FISin tiedote yllä olevista asioista.

Liitetiedostot

Lisätietoja
Suomen Hiihtoliitto, toiminnanjohtaja Mika Kulmala +358 40 576 1001
Huom! Kulmala on parhaillaan FIS:n kongressissa Meksikossa, aikaero -8 tuntia

Lumilajit Liikuttavat -hankevastaavat
Suomen Hiihtoliitto, seurakehittäjä Henna Sivenius 0400 997 418 
Suomen Ampumahiihtoliitto, nuorisopäällikkö Tapio Pukki 046-878 2204

www.hiihtoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs