Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Sotainvalidien Veljesliitto työllistänyt jo yli 200 helsinkiläistä!

Sotainvalidien Veljesliitto ry

Sotainvalidien Veljesliitto työllistänyt jo yli 200 helsinkiläistä!

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 10:15
Julkaisija: Sotainvalidien Veljesliitto ry

Avustajatoiminta-hanke tuo kuntiin miljoonasäästöt

Helsingissä 13 vuotta toiminut Avustajatoiminta-hanke on työllistänyt alueella satoja pitkään työttömänä olleita. Tällä hetkellä alueella työskentelee 18 avustajaa veteraanien tukena.

 - Tarjoamme mielekkään työn ja mahdollisuuden kouluttautua niille, jotka ovat jo pitkään etsineet työtä tai joilla on mahdollisuus palkkatukeen, summaa Avustajatoiminnan projektijohtaja Eija Kilgast.

Avustajista noin 40 % on löytänyt avustajajaksonsa jälkeen työ- tai koulutuspaikan. Koska kunnat joutuvat pääsääntöisesti korvaamaan puolet työmarkkinatuen kustannuksista Kelalle, toiminta ja sen korkea jatkotyöllistämisprosentti ovat tuoneet kunnille mittavat säästöt. Samaan aikaan kunnille on kertynyt verotuloja työllistetyiltä.

Lisää säästöä tuo apu, jota avustajat antavat. Tällä hetkellä avustajan palveluita saa Helsingissä noin 284 veteraanitaloutta.

- Avustajatoiminta on varmasti yksi alueen tehokkaimmista hankkeista. Työttömyyden vähentämisen lisäksi se täydentää kunnallista ja yksityistä kotihoitoa ja edistää kotona selviytymistä, mikä taas vähentää paineita kunnalliseen kotihoitoon ja laitoshoitoon, Kilgast sanoo.

Laatua sotainvalidien elämään

Helsingissä avustaja käy suurimman osan asiakkaista luona vähintään noin kahden viikon välein.

- Sotainvalidien ja sotaveteraanien keski-ikä on jo noin 93 vuotta. Terveydentilan heikentyessä lisäämme avustajan käyntejä asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaan. Joidenkin asiakkaiden luona käydään 2-3 kertaa viikossa, kertoo Helsingin aluehankkeen projektipäällikkö Tiina Saloheimo.

Asiakaskäynti kestää aina 2,5 tuntia ja silloin voidaan asiakkaiden toiveiden mukaan mm. siivota, laittaa ruokaa ja käydä kaupassa. Saattajapalvelu on myös tärkeä osa avustajan työtä. Tärkeintä on, että avustajalla on kiireetöntä aikaa olla vanhuksen luona. Asiakkaat arvostavat myös sitä, että käynnille tulee aina sama työntekijä.

 - Moni helsinkiläinen asiakas kokee yksinäisyyttä. Tässä tilanteessa avustajan käynti on erityisen tärkeää, Saloheimo sanoo.

Sotainvalidien Veljesliitto tukee valtakunnallisesti hanketta ja sotainvalidien asiakasmaksuja vuosittain lähes miljoonalla eurolla. Helsingissä hanketta rahoittaa lisäksi ELY-keskus (KEHA-keskus) ja avustajien palkkaamista palkkatuella TE-toimisto. Hanke saa tukea myös Helsingin ja Vantaan kaupungilta sekä veteraanijärjestöiltä. Pieni osa hankkeen kustannuksista katetaan asiakasmaksuin.

- Työvoimahallinto arvioi hankkeen rahoituspäätöksen vuosittain. Se on määrittänyt projektille työllisyystavoitteen, johon olemme päässeet joka kerta, iloitsee Saloheimo

Silti hankkeen tulevaisuus on epävarma. Vuodenvaihteen palkkatukiuudistuksen myötä työllistettävän täytyy olla ollut jopa yli 2 vuotta työttömänä, jotta hänet voidaan työllistää. Lisäksi TE-toimistojen tarveharkinta on kiristynyt määrärahojen vähyydestä johtuen. Näin avustajien löytyminen on entistä haasteellisempaa, vaikka työttömiä on entistä enemmän ja asiakkaille apu on välttämätöntä.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Tiina Saloheimo
p. 040 745 1303
ts.avustajahanke@sotaveteraaniliitto.fi

projektijohtaja Eija Kilgast
p. 044 797 7881
eija.kilgast@sotainvalidit.fi

Edellä käyden - vammoista huolimatta.

Sotainvalidien Veljesliitto on vuonna 1940 sotainvalidien itsensä perustama veteraani- ja vammaisjärjestö. Sen tavoitteena on pitää huolta sotainvalideista sekä heidän puolisoistaan ja leskistään.

Lue lisää www.sotainvalidit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs