Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » SOS-Lapsikylä perustaa ryhmäkodin yksin turvapaikkaa hakeville lapsille Keski-Suomeen

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä perustaa ryhmäkodin yksin turvapaikkaa hakeville lapsille Keski-Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 10:11
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä haluaa omalta osaltaan vastata turvapaikanhakijoiden avuntarpeeseen. SOS-lapsikyläjärjestön erityisenä huolenaiheena ovat ilman huoltajaa maahamme tulevat alaikäiset lapset. Yksin maahan tulevien lasten auttamiseksi perustetaan ryhmäkoti Espoon lisäksi myös Jyväskylään. Ryhmäkotien tehtävänä on tarjota lapsille välttämätön huolenpito ja hoiva siihen asti, kunnes heidän oleskelulupansa on käsitelty ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin.

Tarve alaikäisten, ilman huoltajaa maahan tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten perustamisille on suuri, sillä tänä vuonna lapsia on tullut jo tuhatkunta. Määrä on moninkertainen viime vuoteen verrattuna, jolloin koko vuoden aikana lapsia saapui 196. Suurin osa yksin tulevista lapsista on 15–17 -vuotiaita, mutta nuorimmat voivat olla alle 10-vuotiaita. Eniten lapsia maahamme tulee Irakista, Syyriasta, Somaliasta ja Afganistanista.

SOS-Lapsikylän ryhmäkotien perustamistyöt ovat täydessä vauhdissa ja tavoitteena on avata vastaanottopaikat yhteensä 26 lapselle marraskuussa.

Jyväskylän ryhmäkodin työntekijöiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä, hakulomake löytyy Personnelin internet-sivuilta (www.personnel.fi).

Lisätietoja:

Janne Kankaanniemi
SOS-Lapsikylän nuorisokodin johtaja
p. 044 761 4195
janne.kankaanniemi@sos-lapsikyla.fi

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
P. 050 555 2515

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs