Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » SONK: Rasismia ei tule suvaita

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

SONK: Rasismia ei tule suvaita

Julkaistu: 28.11.2015 klo 11:12
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittokokous vaatii, että Suomessa ryhdytään tiukempiin toimenpiteisiin vihapuheen, ääriliikehdinnän ja rasismin kitkemiseksi.

Vihapuhe, rasismi ja ääriliikehdintä ovat nostaneet päätään Suomessa ja Euroopassa. Suomi on muuttunut turvattomammaksi ja väkivalta vähemmistöjä kohtaan on kasvanut. Vihapuhe on Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaan sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu kunnioituksen puutteeseen toisia ihmisiä kohtaan.

“Suomen valtion johdon puolesta ei ole tehty riittäviä toimenpiteitä vihakierteen katkaisemiseksi. Pelkkä ministerien twiittaaminen rasismia vastaan ei yksinkertaisesti riitä. Rasismia ei pidä ymmärtää tai suvaita, vaan siihen tulee puuttua määrätietoisesti.”, vetoaa SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Meidän Suomemme on monikulttuurinen, avoin ja yhdenvertainen, emmekä suostu antamaan sitä rasistien tai fasistien käsiin. Sosialidemokraattiset Opiskelijat peräänkuuluttavat tiukempaa otetta niiden kitkemiseksi.

Lisätietoja:
Hanna Huumonen
puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry
puheenjohtaja(a)sonk.fi, 045 112 9299

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs