Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » SEY: Hirviemon metsästyksen salliminen ei ole perusteltua

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY: Hirviemon metsästyksen salliminen ei ole perusteltua

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 10:17
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on huolestunut suunnitellusta metsästysasetuksen muutoksesta. Lausuntokierroksella olevassa asetuksessa esitetään, että vasallisen hirviemon saisi jatkossa ampua lokakuun toisesta lauantaista lähtien. Nyt hirvinaaras, jota vuotta nuorempi jälkeläinen seuraa, on rauhoitettu.

Maa- ja metsätalousministeriö perustelee muutosta hirvikannan rakenteen tasapainottamisella sekä sillä, että hirviemoja ammutaan myös vahingossa. SEYn näkemyksen mukaan naarashirven ja muiden hirvi- ja riistaeläinten, jota jälkeläinen seuraa, ampuminen tulee säilyttää rangaistavana tekona.

– Eläinten suojeluun tähtäävä sääntely metsästyksessä ei ole turhaa, vaan sääntely on toteutettavissa hyvää ja huolellista metsästystapaa noudattamalla, sanoo SEYn puheenjohtaja Helinä Ylisirniö.

SEY esittää, että jos kaadetun naaraspuolisen riistaeläimen utareissa voidaan havaita maidontuotannon eli laktaation merkkejä, metsästäjät tulee velvoittaa etsimään jälkeläinen ja lopettamaan se. Emottomaksi jäänyt hirvieläin kokee suurella todennäköisyydellä eläinsuojelulaissa kiellettyä tarpeetonta tuskaa ja kärsimystä, vaikka säilyisikin hengissä.

Asetusluonnoksessa myös esitetään hirvenmetsästystä aikaistettavaksi Keski-Lapissa. Tähän ei kuitenkaan ole kestävää perustelua, vaan hirvinaaraalle tulee sielläkin suoda häiriötön kiima-aika ja emoa seuraavalle vasalle häiriötön imetysaika.

Lisätiedot:

Helinä Ylisirniö
Puheenjohtaja
P. 045 356 0267
helinay@sanamaakari.fi

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs