Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Seurasaaren juhannusta värittävät urbaani juhannussalko ja tulitaide

Seurasaarisäätiö

Seurasaaren juhannusta värittävät urbaani juhannussalko ja tulitaide

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 08:15
Julkaisija: Seurasaarisäätiö

- kaupunkijuhannuksen viettoon pääsee nyt myös vesibussilla

Seurasaaren vuotuinen juhannusjuhla vaalii vanhaa ja luo uutta. Juhannussalon suunnittelukilpailun voittajatyö julkistetaan tapahtumassa. Kilpailun finalistit ja voittajan on valinnut muotoilija Stefan Lindfors. Perinnekokkojen rinnalla Seurasaaren juhannusta valaisee elämystaiteilija Marika Walldénin teos Ukkosen henki. Vuoden 2015 Seurasaaren juhannusvalkeat -tapahtuman voi kokea juhannusaattona 19.6. klo 16.00-01.00.

Urbaani juhannus perinteisin maustein löytyy lyhyen matkan päästä Helsingin keskustasta. Juhannuksen vietolla Seurasaaressa on vankka asema helsinkiläisten keskuudessa, mutta myös yhä useampi matkailija haluaa kokea tunnelmallisen kaupunkijuhannuksen. Vuosittain juhannusvalkeilla vierailee noin 7 000 kävijää. Seurasaaren juhannukseen kuuluu vuosittain sekä tuttuja elementtejä että uusia sävyjä.

Perinteisten juhannussalkojen rinnalle kohoaa tänä vuonna urbaani juhannussalko. Kaikille avoin suunnittelukilpailu käynnistyi viime juhannuksena. Yhdentoista ehdokkaan joukosta finalistit ja voittajan on valinnut muotoilija Stefan Lindfors

Voittaja-ehdotuksessa on oivallisesti käytetty ennestään tuttua tekniikkaa luomaan salolle sen tunnelman, joka on keskeinen salon pystyttämisen yhteydessä - eli tanssi. Kaunis ja selkeä suoritus! Kunnianmaininnan annan suunnitelmalle, jossa yhdistyvät tekniset oivallukset, esteettinen leikkimielisyys sekä äänimaailman ja liikkeen vuorovaikutus”, paljastaa Lindfors.  

Voittajat julkistetaan juhannusaattona. Perinteisten juhannussalkojen rakentamistalkoisiin on mahdollista osallistua juhannusviikolla.

Ukkosen henki haastaa koivistolaisen vanhan piian

Seurasaaren perinteiset, maakunnalliset kokot rakentaa kokkomestari Väinö Hiltunen 1970-luvulla teetettyjen ohjeiden ja piirustusten mukaan. Tänä juhannuksena yhdeksän perinnekokkoa saavat rinnalleen elämystaiteilija Marika Walldénin suunnitteleman Ukkosen henki -tuliveistoksen. Lähes nelimetrisen veistoksen innoittajina ovat toimineet linnat, taruhahmot ja myyttinen kalevalaisuus.

Tuliveistos koostuu erilaisista kierrätysmateriaaleista. Nopeasti ja hitaasti palavaa materiaalia yhdistelemällä saadaan näyttävä teos, jossa on mukana liikettä ja salamointia.”

Perinteiset kokot syttyvät klo 21 alkaen kokkorannassa, Ukkosen henkeä voi ihailla Seurasaarelle johtavan sillan kupeessa klo 22.30 alkaen. Tuliveistos palaa noin tunnin ajan.

Vesibussilla Kaivopuistosta Seurasaareen

Tulevana juhannuksena käynnistyy kauan kaivattu vesibussiliikenne Helsingin Merisatamasta Seurasaareen. Matka Kaivopuiston laiturista Seurasaareen taittuu 20 minuutissa. Lauttayhteys Merisataman ja Seurasaaren välillä kulkee aattona klo 15–23.00. Juhannusaattona bussi 24 liikennöi Helsingin keskustasta Seurasaareen tihennetyin vuoroin.

Jo kävelymatka sillan yli saareen ja juhlapaikalle on elämys. Reitin varrella on monipuolista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Taontanäytöksiä, kalevalaista jäsenkorjausta, perinteisiä juhannustaikoja, leikkejä ja musisointia. Hervottomista esityksistään tunnettu Puhti, Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles, hämmentävät juhannuksen perinteitä Midsummer Showcase –ilottelussa juhlakentällä. Tuttuun tapaan juhannusvalkeilla viettää hääjuhlaansa myös juhannuksen morsiuspari.

Tulevana juhannuksena urbaanit sävyt limittyvät perinteisen juhannuksen viettoon. Tämä näkyy paitsi juhannuksen ohjelmassa, myös juhannuksen ruokatarjonnassa. Grillattu porsaan niska saa seurakseen ketunleipää, hiillostettu lohi sillikreemiä ja tillinäkkileipää ja naposteltavat juureslastut dipataan rucolakastikkeeseen. Perinteistä makkaraa ei ole unohdettu, mutta sekin tarjoillaan uusin maustein. Uudistuneen juhannusmenun Seurasaarelle on suunnitellut Catering Ceidas”, kertoo Seurasaarisäätiön pääsihteeri Aila Nieminen ja toivottaa sekä uudet että vanhat juhannusvieraat lämpimästi tervetulleeksi.

Seurasaaren juhannusvalkeat 19.6.2015 klo 16.00 - 01.00

Hintatiedot

Aikuinen 20 €, alle 15-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.

Aikuinen + yhdensuuntainen venematka 27 €

Alle 15-vuotiaat lapset + yhdensuuntainen venematka 3,50 €

Lipunmyynti Seurasaaren sillalla aattona klo 12 alkaen, liput ennakkoon www.lippupalvelu.fi

Liikenneyhteydet

Bussi 24 Helsingin keskustasta Seurasaareen tihennetyin vuoroin, viimeinen vuoro lähtee Seurasaaresta klo 01.30, aikataulut HSL.fi

Vesibussi liikennöi Helsingin Merisatamasta (Kaivopuiston laituri) Seurasaareen ja takaisin klo 15-23.00 http://www.meritse.fi

Seurasaareen pääsee erinomaisesti myös pyörällä.

Juhannustunnelmaan pääsee virittäytymään jo juhannusviikolla järjestettävillä juhannussalkotalkoilla, sankakokkokurssilla ja kansantanssitapahtumilla. Alla maistiaisia Seurasaaren juhannusohjelmasta.

Poimintoja Seurasaaren juhannusaaton ohjelmasta

Yksityiskohtaiset aaton sekä juhannusviikon ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta www.seurasaarenjuhannusvalkeat.fi

 • Lauttakokko syttyy Seurasaaren sillan vieressä klo 18.00

 • Juhannussalon nosto klo 18.00 Antin aukiolla

 • Suvisia lauluja klo 18.30 ja klo 19.30 Karunan kirkossa

 • Pelimannimusiikkia klo 18.45 juhlakentällä

 • Suomen lippu nousee, lippulaulu klo 19.00 juhlakentällä

 • Urbaanin juhannussalkokilpailun voittajan julkistaminen ja palkintojen jako klo 19.10 juhlakentällä

 • Kansantansseja klo 19.25 alkaen juhlakentällä

 • Taika- ja loitsupolku klo 19.00 (su) ja 20.00 (eng)

 • Midsummer Showcase klo 19.50 juhlakentällä

 • Juhannusparin häävalssi klo 20.40 juhlakentällä

 • Ohjelma kokkorannassa klo 21.00 – 22.00 perinnekokot: virolaiset tynnyrikokot, inkeriläiset rattaanpyöräkokot, 4-sääriset sankakokot ja ristikkokokot, koivistolainen vanhapiika. Hääpari sytyttää juhannuskokon klo 22.00

 • Marika Walldénin tuliveistos syttyy klo 22.30

 • Lavatanssi ja yöjamit klo 22-01 Kahvila Mieritzin edustalla.

 • Viimeinen lautta Seurasaaresta Merisatamaan lähtee klo 23, bussivuoro 24 Seurasaaren pysäkiltä klo 01.30.

Lisätiedot

Seurasaarisäätiö, pääsihteeri Aila Nieminen, 09 484 511,  aila.nieminen@seurasaarisaatio.fi

Kuvia toimitukselliseen käyttöön: Riikka Vilén, 09 484 511, riikka.vilen@seurasaarisaatio.fi

Seurasaarisäätiö on suomalaisen kulttuuriperinnön vaalija, edistäjä ja tukija. Säätiö on järjestänyt elämyksellisiä juhannusjuhlia Seurasaaressa jo vuodesta 1956. Seurasaaren juhannusvalkeilla vierailee vuosittain noin 7 000 kävijää, joista runsas 1 000 on lapsia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs