Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Senaatti-kiinteistöt myy arvokohteita pääkaupunkiseudulla

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt myy arvokohteita pääkaupunkiseudulla

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 15:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt myy tarjousten perusteella Helsingin keskustassa ja Tikkurilassa sijaitsevat neljä arvokasta kiinteistökokonaisuutta. Myyntiin tulevat Kaartin lasaretin kortteli Lönnrotinkadulla, Rikhardinkadun ja Kasarmikadun kulmassa sijaitseva uusrenessanssityylinen talo, Topeliuksenkatu 41 b toimistorakennus sekä Tikkurilassa Vernissakatu 4:ssä sijaitseva toimistotalo.

Kaartin lasaretin korttelin rakennuskanta käsittää kuusi rakennusta, joista vanhin on 1820-luvulta ja uusin 1940-luvulta. Vanhimmat rakennukset ovat C.L.Engelin suunnittelemia. Korttelin kolme vanhinta kivirakennusta on suojeltu. Kohde myydään yhtenä kokonaisuutena, ja ostajaehdokkaiden edellytetään antavan alustavan selvityksen rakennusten ja korttelialueen suunnitellusta käyttötarkoituksesta. Tontin tuleva käyttötarkoitus määritellään yhteistyössä ostajan ja Helsingin kaupungin kanssa kaavoitusprosessin yhteydessä.

Rikhardinkatu 2 ja Kasarmikatu 42 kulmassa sijaitseva rakennus on rakennettu kahdessa osassa vuosina 1890 ja 1933. Viisikerroksinen Rikhardinkatu 2 oli alun perin asuintalo, mutta muutettiin 1960-luvulla virastokäyttöön. Kasarmikatu 42:ssa oli sekä toimisto- että asuinhuonekerroksia, mutta 1960-luvulla myös asuintilat muutettiin toimistokäyttöön. Rakennus on suunniteltu alun perin joustavaksi, jotta mahdolliset käyttötarkoituksenmuutokset onnistuisivat tulevaisuudessa. Mikäli toimistokäyttö ei jatku, talo voisi olla tulevaisuudessa esim. asunto- tai hotellikäytössä. Rikhardinkatu 2 on kulttuurihistoriallisesti arvokas, ja se on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä vuonna 1980.  

Topeliuksenkatu 41 b on vuonna 2000 valmistunut, teknisesti korkealaatuinen toimisto- ja laboratoriorakennus lähellä Tullinpuomia. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Hyvämäki-Karhunen-Parkkinen. Rakennus on uudistettu vuosina 2015-16, ja se on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella Työterveyslaitoksen käyttöön. 

Vernissakatu 4:n kiinteistö Tikkurilassa on valmistunut vuonna 1991, ja se on tällä hetkellä pääasiassa Metsähallituksen käytössä.Rakennus sijaitsee Tikkurilan aseman välittömässä läheisyydessä.

Myynnit tukevat valtion kiinteistöstrategian tavoitteita, joiden mukaan ei-strategisista kiinteistökohteista voidaan tarpeen mukaan luopua.

Kohteiden myynti alkaa sunnuntaina 13.3., jolloin virallinen myyntimateriaali tulee julkiseksi www.senaattimyy.fi sivustolle. Sieltä löytyvät kohteista tarkemmat tiedot ja esittelyt kuvineen. 


Lisätietoja:  

Myyntipäällikkö Esa Pentikäinen p. 050 300 6567

Myyntipäällikkö Kari Kervinen p. 050 388 9426

Kiinteistökehityspäällikkö Antti Ropponen p. 040 021 7227

Kuvamateriaali kohteista on tämä tiedotteen liitteenä. Valokuvaaja on Tuomas Uusheimo/Keksit.

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtiovarainministeriön alainen liikelaitos, joka toimii valtionhallinnon kumppanina työympäristö- ja toimitila-asioissa. Senaatti-kiinteistöt huolehtii valtion monimuotoisesta kiinteistövarallisuudesta ja vastaa keskitetysti myös valtion kiinteistöjen myynneistä ja kehittämisestä. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella.  Myyntikohteisiin voi tutustua sivustolla www.senaattimyy.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs