Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Savola neuvottelukunnan johtoon

Reserviläisliitto tiedottaa

Savola neuvottelukunnan johtoon

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 10:04
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola on nimetty vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi.

Valtioneuvosto asetti yleisistunnossa 27.8. vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan kuluvaksi eduskuntakaudeksi. Neuvottelukunnan asema perustuu lakiin vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta ja sen tehtävänä on ohjata ja valvoa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toimintaa. Lisäksi neuvottelukunnan tehtävänä on ohjata ja vahvistaa vapaaehtoista maanpuolustusta Suomessa.

Mikko Savolalla on poikkeuksellisen hyvät edellytykset johtaa neuvottelukunnan työtä. Paitsi, että Savola edustaa pääministeripuoluetta, toimii hän myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen suurimman jäsenjärjestön, Reserviläisliiton puheenjohtajana. Tuoreen kouluttajatutkimuksen mukaan 41 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista tulee Reserviläisliiton riveistä.

Puheenjohtaja Mikko Savolan lisäksi neuvottelukunnassa jäseninä ovat mm. Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuuston varapuheenjohtaja Markus Lassheikki, Maanpuolustusnaisten liiton puheenjohtaja Kaarina Suhonen ja Naisten Valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlund.

Neuvottelukunta kutsuu avukseen pysyviä asiantuntijoita sekä asettaa alueellisia tai toimialakohtaisia neuvottelukuntia sen omaa toimikautta vastaavaksi ajaksi. Viime vuodet toiminnassa on ollut neljä alueellista neuvottelukuntaa sekä Meri- ja Ilmavoimien neuvottelukunnat. Niissä kaikissa on Reserviläisliiton edustus.

Lisätietoja:
Reserviläisliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Mikko Savola 040 575 8498 tai mikko.savola@eduskunta.fi

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 343 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs