Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Sammonlahdessa kävellään ja kuvaillaan porukalla

Lappeenrannan kaupunki

Sammonlahdessa kävellään ja kuvaillaan porukalla

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 08:45
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona on Lappeenrannassa mahdollisuus kuulla ja kokeilla, miltä tuntuu elää näkövamman kanssa. Paikallinen valokuvaaja Mikko Vento vetää Sammonlahdessa valokuvakävelyn ja siihen liittyvän työpajan, joka toteutetaan asukasidean pohjalta kaupungin ja Euroopan sosiaalirahaston yhteisen Elinvoimaa ja osallisuutta – hankkeen ”Myö tehään porukalla” tuella. 

–     Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asukas mukaan yhteisen tekemisen pariin ja näin tuoda asuinalueille elämää ja elinvoimaisuutta sekä mukavaa tekemistä asukkaille, kertoo hankkeen koordinaattori Marika Heinilä

Tiistaina osallistujat kokoontuvat Sammonlahden asukastilassa klo 14, jossa Vento kertoo omasta historiastaan näkövammaisena. Tämän jälkeen lähdetään yhteiselle kävelylle, jonka aikana osallistujilla on mahdollisuus testata simulaatiolaseja, jotka auttavat tervesilmäistä havainnollistamaan erilaisia näkövammoja. Kävelyn aikana myös havainnoidaan alueen elämää ja tallennetaan se kameralle. Keskiviikkona käydään yhdessä valokuvakävelyn tuotokset läpi, ja niiden pohjalta pidetään lokakuussa näyttely Sammonlahden asukastilassa. 

-       Valokuvakävely on kaikille asukkaille avoin ja maksuton, ja siihen saa osallistua vaikka ei Sammonlahdessa asuisikaan. Ajatuksena on, että valokuvaamaan pääsee, vaikka itse ei kameraa omistaisikaan.  Lisäksi simulaatiolasien testaaminen on varmasti mielenkiintoinen kokemus, innostuu Heinilä kuvailemaan valokuvakävelyn ideaa.

-       Lisäksi jokaiselle osallistujalle teetetään yhdestä ottamastaan valokuvasta taulu, jonka saa näyttelyn jälkeen muistoksi, jatkaa Heinilä. 

Valokuvakävelystä kiinnostuneita pyydetään ilmoittamaan osallistumisestaan 23.9. mennessä. Valokuvakävely ja valokuvien valintapäivä toteutuvat, mikäli ennakkoilmoittautuneita on vähintään 6 henkilöä. Mikäli sää ei salli tapahtuman järjestämistä, toteutetaan se toisena ajankohtana, joka ilmoitetaan ilmoittautuneille myöhemmin. 

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:

Marika Heinilä, hankekoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
040 621 4084 / marika.heinila@lappeenranta.fi

Kuvateksti: Sammonlahdessa on ensi viikolla valokuvakävely, jonka aikana pääsee myös kokemaan, kun ei välttämättä näe normaalilla tavalla. Kuva:Mikko Vento

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs