Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Saimaannorppa kuoli muikkuverkkoon

Metsähallitus

Saimaannorppa kuoli muikkuverkkoon

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 12:23
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus sai tiistaina 30.8. ilmoituksen muikkuverkkoon hukkuneesta saimaannorpasta. Saimaan Pihlajavedellä 41 kiloa painanut aikuinen urosnorppa jäi kiinni muikkuverkkoon, jonka silmäkoko oli 17 mm. Verkko oli laillinen.

Tämä oli toinen tänä vuonna havaittu saimaannorpan verkkokuolema. Heinäkuussa kuutti kuoli myös muikkuverkkoon eteläisellä Saimaalla. 

Metsähallituksen tilastoissa on tiedot 191 kalanpyydyksiin kuolleesta saimaannorpasta, joista tämä oli viides muikkuverkkoon hukkunut. Saimaalla norpat yleensä jäävät kiinni yleisemmin käytettyihin kalaverkkoihin, jotka ovat solmuväliltään 45 - 55 mm.

Kaikista pyydyksiin jääneistä tai muuten kuolleina löydetyistä norpista pyydetään ilmoittamaan poliisille tai Metsähallitukseen. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse numeroon 0205 64 5000.

Lisätietoja:        

Metsähallitus, suojelubiologi Miina Auttila 0406 376 324, ylitarkastaja Tero Sipilä 0400 659 668

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs