Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Sähköpyöriä voi jo nähdä metsäpoluilla

Suomen Latu

Sähköpyöriä voi jo nähdä metsäpoluilla

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 12:28
Julkaisija: Suomen Latu

Manner-Euroopassa suositut sähköpyörät ovat lyömässä itsensä läpi myös Suomessa.

Sähköavusteiset pyörät ovat Keski-Euroopassa suosittuja työmatkaliikenteessä, vaikka Suomessa ne on totuttu yhdistämään vanhusten pyöräilyn edistämiseen.

Sähköavusteisessa pyörässä sähkömoottori auttaa polkijaa raskaissa kohdissa. Moottori kytkeytyy päälle vain polkiessa, joten pyöräily vaatii aina myös lihastyötä. Sähkömoottorin teho (maksimissaan 250 W) vastaa vahvan pyöräilijän jalassa olevaa lihasvoimaa.

Sähköavusteinen pyörä on päästötön ja toimii lähes äänettömästi. Kun pyörän nopeus nousee suuremmaksi kuin 25 km/h, moottori kytkeytyy pois päältä.

Sähköavusteisia maastopyöriä voi nähdä myös metsäpoluilla

Sähköavusteinen pyörä luokitellaan Suomessa tavalliseksi pyöräksi, joten sillä voi kulkea metsäpoluilla jokamiehenoikeuksien puitteissa paikoissa, joissa jokamiehenoikeudet ovat muutenkin käytettävissä. Luonnonsuojelualueilla voi olla liikkumista koskevia rajoituksia.

Sähköavusteisella pyörällä pääsee töihin ekologisesti ja nopeasti ilman, että tulee valtava hiki. Metsäpoluilla moottori helpottaa erityisesti ylämäkien kipuamista.

Koska maastopyöräilyn harrastaminen on lisääntynyt, on kaikkien poluilla liikkujien syytä muistaa, että polut ovat yhteisiä ja kaikki kulkijat on huomioitava turvallisuuden ja yhteispelin sujumisen vuoksi. "Sopu sijaa antaa" – riippumatta siitä, millä tavalla reiteillä liikutaan.

Lisätiedot:

Tiina Riikonen, PyöräPolku-hankkeen projektikoordinaattori, Suomen Latu puh. 044 722 6308
Harri Karjalainen, aluepäällikkö, Luontopalvelut, Metsähallitus, puh. 040 5386346

 

Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 80 000 jäsentä 216 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu
www.twitter.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs