Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Sähköpyöräkauppias Jani Jokinen: halvasta sähköpyörästä voi tulla kallis riesa – ei varaosia tai huoltoa

Electrobike

Sähköpyöräkauppias Jani Jokinen: halvasta sähköpyörästä voi tulla kallis riesa – ei varaosia tai huoltoa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Electrobike

Suomalaisen sähköpyöräilyn pioneeri, yrittäjä Jani Jokinen suosittelee koeajamaan useita sähköpyöriä ja varmistamaan huollon ja varaosien saatavuuden ennen ostopäätöstä. Sähköpyörissä on juuri nyt hurjia laatueroja.

Tämän kevään kuuma puheenaihe ovat olleet sähköavusteiset polkupyörät, joissa ajaja saa halutessaan polkuapua pyörän moottorilta. Sähköpyörän ostajan kannattaa vertailla pyöriä huolella, sillä niiden laatuerot ovat buumin alettua suuret.

– Halvimmasta sähköpyörästä saa itselleen helposti riesan, sillä ajaminen on epämiellyttävää ja akun kesto heikko. Pahimmassa tapauksessa rikkoutunutta halpispyörää ei pysty huollattamaan missään eikä siihen löydy Suomesta varaosia. Tämä tulee omistajalle yleensä yllätyksenä, taustoittaa Electrobike Oy:n toimitusjohtaja Jani Jokinen

Sähköpyörä sopii kaikille pyöräilystä pitäville

Kun sähköpyörät tulivat Suomeen, niitä markkinoitiin vain ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Moni pyöräharrastaja myös ihmetteli, mihin sähköpyöriä tarvitaan. Jani Jokinen haluaa kumota ennakkoluulot heti alkuun.

– Sähköpyörä sopii hikiliikuntaan, vaativaan maastoajoon tai rentoon työmatkapyöräilyyn. Sähköavustuksen saa pois päältä tai sen voi säätää haluamalleen tasolle. Aina ei tarvitse polkea hiki päässä trikoissa: esimerkiksi aamuisin pääsee töihin suihkunraikkaana. Pyöräilysäde kasvaa, kun matkanteko helpottuu. Moni on siirtynyt sähköpyöriin myös vauhdin hurman ja trendikkäiden mallien vuoksi. Nuoret ja maastopyöräilijät ovat isoja käyttäjäryhmiä, Jani Jokinen kertoo.

Jani Jokisen vinkit sähköpyörän ostajalle

1.    Koeaja useita malleja ennen ostopäätöstä 

Koeajo on tärkeä, koska sähköpyörämarkkinat ovat tällä hetkellä kuumassa tilassa ja myynnissä on myös huonoja pyöriä. Laadukkaissakin pyörissä ajokokemukset ovat erilaisia, sillä esimerkiksi moottorityyppi vaikuttaa ajotuntumaan. Itselleen sopivan mallin löytää vain koeajamalla eri vaihtoehdot.

2.    Selvitä miten pyörä toimii 

Aidosti sähköavusteinen pyörä mittaa polkijansa poljinvoimaa ja ajonopeutta ja säätää avustuksen mittaamansa tiedon perusteella. Vain tällä tavalla sähköpyöräily tuntuu aidosti miellyttävältä. Hyvässä pyörässä voi myös itse säätää avun voimakkuutta, jolloin rasituksen saa tasaiseksi esimerkiksi ylämäissä. Huonot sähköpyörät toimivat pelkän liiketunnistimen varassa, jolloin avustus joko on päällä tai ei ole.

3.    Tarkista saatko huoltoa ja varaosia

Monelle kuluttajalle tulee yllätyksenä, että omaan sähköpyörään ei välttämättä saa lainkaan varaosia tai huoltoa. Näin ollen esim. ulkomailta verkkokaupasta tai markettitarjouksesta ostettu sähköpyörä voi jäädä kalliiksi kertaostokseksi, jota ei vuoden päästä ostohetkestä saakaan enää korjattua. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jani Jokinen, toimitusjohtaja, Electrobike Oy, jani@electrobike.fi, puh. 0400 955 673.

Electrobike Oy on Suomen johtava sähköpyöräyritys, joka on valmistanut, maahantuonut ja myynyt laadukkaita sähköpyöriä jo vuodesta 2010. Electrobike on myös Suomen johtava sähköpyörien huoltaja. Electrobikella on yhdeksän sähköpyörien erikoismyymälää ympäri Suomea ja verkkokauppa osoitteessa electrobike.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs