Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ruotsin kuningaspari tutustuu koululaisten Yrityskylän toimintaan

Yrityskylä

Ruotsin kuningaspari tutustuu koululaisten Yrityskylän toimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 09:30
Julkaisija: Yrityskylä

Yrityskylä Espoo on yksi Ruotsin kuningasparin valtiovierailun vierailukohteista. Yrityskylässä kuningas ja kuningatar sekä Ruotsin opetusministeri tutustuvat suomalaiseen, kansainvälisesti palkittuun koulutusosaamiseen. Yrityskylä suunnittelee parhaillaan toiminnan laajentamista Ruotsiin.

Ruotsin kuningasparin valtiovierailulla 3.-5. maaliskuuta on laajasti esillä Suomen ja Ruotsin poliittinen, talous- ja kulttuuriyhteistyö. Lisäksi kuningaspari ja Ruotsin opetusministeri tapaavat vierailun aikana nuoria suomalaisia.

Yksi valtiovierailun kohteista on Yrityskylä Espoo, jossa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä Ruotsin opetusministeri Gustav Fridolin vierailevat keskiviikkona 4. maaliskuuta. Kierroksellaan Yrityskylässä he tapaavat oppimisympäristössä päivän ajan työskenteleviä kuudesluokkalaisia. Lisäksi kuningaspari ja opetusministeri asioivat pienoisyrityksissä, joissa työskentelevät tapahtumapäivänä Vihdin Kuoppanummen koulukeskuksen oppilaat.

Yrityskylä suunnittelee laajentumista Ruotsiin

Yrityskylä on ainutlaatuinen koulutusinnovaatio, joka on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Syksyllä 2014 Yrityskylä voitti World Innovation Summit for Education -kilpailun ja vuonna 2013 Euroopan komissio palkitsi konseptin yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä.

Konsepti on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja tällä hetkellä Yrityskylä suunnittelee toiminnan laajentamista Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. Neuvotteluja käydään parhaillaan eri yhteistyötahojen kanssa.

– Kuningasparin vierailu on meille suuri kunnia. Se osoittaa, että toiminta kiinnostaa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olemme iloisia, että ruotsalaiset haluavat oppia suomalaisesta koulutusosaamisesta ja uskomme, että valtiovierailu edesauttaa neuvotteluita Ruotsissa, kertoo Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski.

Oppimiskokonaisuus tavoittaa valtaosan ikäluokasta

Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa.

Yrityskylä-oppimiskokonaisuus tavoittaa tällä hetkellä 70 prosenttia suomalaisista kuudesluokkalaisista. Alueelliset kylät toimivat Espoossa, Helsingissä, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Valtakunnallinen Yrityskylä-kiertue toimii tämän kevään ajan Lahdessa.

Lisätietoja

Tomi Alakoski, toiminnanjohtaja (Yrityskylä), Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, puh. 040 501 5307, tomi.alakoski(a)tat.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. Viestimme, vaikutamme, kehitämme ja autamme asiakkaitamme onnistumaan – kotimaassa ja kansainvälisesti. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.

www.tat.fi

www.yrityskyla.fi
www.facebook.com/yrityskyla

www.twitter.com/yrityskyla

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs