Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Reserviläisliitto vaatii aselakia remonttiin

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto vaatii aselakia remonttiin

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2015 klo 13:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola vaatii muutoksia vuonna 2009 uudistettuun aselakiin sekä poliisin aselupakäytäntöihin erityisesti useita aseita omaavien reserviläisten osalta.

- Heidän osaltaan lupamenettelyn tulee olla merkittävästi ensimmäistä lupaansa hakevia kevyempi sekä halvempi. Edellytämme myös, että aselainsäädäntöön liittyvät hallintomenettelyt saadaan vihdoin samalle viivalle koko maan alueella.

Seinäjoella puhunut Savola muistutti, että hyvä ampumataito on yksi reserviläisen tärkeimmistä taidoista. Puolustusvoimat ei kykene yksin ylläpitämään reserviläisten amputaitoa vaan se edellyttää omaehtoista ja säännöllistä ampumaharjoittelua. Tämä tulisi Savolan mukaan huomioida paremmin aselaissa.

- Haluamme, että tällä vaalikaudella koko aselainsäädäntö nostetaan uuteen tarkasteluun ja vuonna 2009 uudistetun lainsäädännön ylilyönnit korjataan. Lainsäädäntöön on lisättävä aseluvan yhdeksi myöntämisperusteeksi vapaaehtoinen maanpuolustustyö ja reserviläistoiminta.

Myös uuden ampumaratalain soveltamista on tarkasteltava kriittisesti. Seinäjoen Reserviläisten 60-vuotisjuhlassa sunnuntaina puhunut Mikko Savola muistutti, että Suomessa on jatkossakin oltava riittävä määrä pienehköjä, paikallisia ampumaratoja, joilla reserviläiset voivat ylläpitää ampumataitojaan.

Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 230.000 henkilöä, joista yli 95 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Ampumataitojaan reserviläiset voivat ylläpitää mm. Reserviläisliitossa, jonka laajin toimintamuoto ammunta on. Viime vuonna erilaisia ampumatilaisuuksia ja -kilpailuja järjestettiin liiton puitteissa kymmenisen tuhatta.

Lisätietoja

- puheenjohtaja Mikko Savola, 040 575 8489 tai mikko.savola@eduskunta.fi

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs