Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Reserviläisliitto uudistamaan Euroopan reserviläistoimintaa

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto uudistamaan Euroopan reserviläistoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 13:25
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö Reserviläisliitto toimii seuraavat kaksi vuotta Euroopan erilaisia reservinaliupseerijärjestöjä yhdistävän CISOR-järjestön puheenjohtajana. Liiton tavoitteena on modernisoida eurooppalaista reserviläistoimintaa suomalaisten mallien mukaisesti. Reserviläisliiton väistyvän puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan mukaan Suomen osaamista pidetään maailmalla arvossa.

Reserviläisliiton toimintamalli on eurooppalaisessa mittakaavassa ainutlaatuinen ja liitto on jäsenmäärällä mitattuna Euroopan suurimpia maanpuolustusjärjestöjä. Tämä on tullut vahvasti esiin CISOR-järjestön toiminnassa, jonka puheenjohtajuutta on tarjottu Reserviläisliitolle useita kertoja aiemmin. Kesällä alkaneella, kaksivuotisella puheenjohtajakaudella Reserviläisliitto pääsee kehittämään reserviläistoimintaa koko Euroopan mittakaavassa.

”Aiomme viedä Reserviläisliitossa hyväksi todettuja käytäntöjä CISOR:in kasvattaaksemme jäsenmaiden määrää. Suomella on hyvä maine ja olemme aktiivisesti edistäneet yhteistyötä kansainvälisesti. Suomen maanpuolustus on ainutlaatuista maailmalla ja kykyämme kouluttaa nuoria naisia ja miehiä maanpuolustustehtäviin, kriisinhallintaan ja valmiusjoukkoihin pidetään muualla todella suuressa arvossa”, sanoo Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola.

Reserviläisliiton vuosien 2016-2018 puheenjohtajuuskauden aikana tavoitteena on myös lisätä Suomen puolustusjärjestelmän uskottavuutta. Liitto järjestää Suomen eri varuskunnissa seitsemän tilaisuutta, joissa esitellään Suomen yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin pohjautuvaa puolustusjärjestelmää, eri puolustushaaroja ja niiden toimintamalleja sekä Rajavartiolaitoksen toimintaa ja rajavalvontajärjestelyjä. Näihin tapahtumiin osallistuu satoja reserviläisiä eri puolilta Eurooppaa.

Eurooppalaisia reservinaliupseerijärjestöjä yhdistävään CISOR-järjestöön kuuluu yhteensä 13 jäsenjärjestöä Suomesta, Sveitsistä ja Itävallasta tulevia järjestöjä lukuun ottamatta muut jäsenet kuuluvat Natoon. Suomen puheenjohtajakauden ensimmäinen tapahtuma on Helsingin Santahaminassa 13.-16.10.2016 järjestettävä Suomen puolustusratkaisu -kongressi.

Faktaa

Reserviläisliitto on parissa vuosikymmenessä noussut Suomen johtavaksi maanpuolustusjärjestöksi. Liiton jäsenmäärä on jatkuvassa kasvussa ja yli 37.000 jäsenellään liitto on Suomen selvästi suurin maanpuolustusjärjestö. Samassa tahdissa on kasvanut myös toiminta. Reserviläisliiton puitteissa järjestettiin viime vuonna yli 10.000 erilaista ampumatilaisuutta, yli 8.000 liikuntatilaisuutta ja yli 2.000 maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävää tapahtumaa. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia tuli Reserviläisliitosta.

·         Reserviläiset ovat Suomessa aktiivisia: Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, jonka jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti jo kaksi vuosikymmentä ja ylitti vuodenvaihteessa 37.000 jäsenen rajan.

·         Reserviläisliitolle valitaan uusi puheenjohtaja marraskuussa. Useita ehdokkaita on jo asettunut ehdolle, lisätietoja: www.reservilaisliitto.fi/syyskokous

·         Reserviläisliito toimii CISOR:n puheenjohtajajärjestönä vuosina 2016-2018.CISOR (Confédération Interalliée des Sous-Officiers de Réserve) on reservin aliupseereja ja heitä edustavia järjestöjä yhdistävä kansainvälinen järjestö. CISOR:n tuore puheenjohtaja on Ilpo Pohjola, joka on ehdolla myös Reserviläisliiton puheenjohtajaksi. Lisätietoja www.cisor.info.

·         Reserviläisliitto on Suomen tunnetuin maanpuolustusjärjestö, jonka tuntee 57 prosenttia suomalaisista. Vuoden 2008 jälkeen tunnettuus on kasvanut 16 prosenttiyksikköä.

·         Reserviläisliitto kokoontuu syyskokoukseensa 18.-20.11.2016, jolloin liitolle mm. valitaan uusi puheenjohtaja ja kevennetään liiton hallintojärjestelmää muutamalla liiton sääntöjä.

 

Olli Nyberg, toiminnanjohtaja
0400 640 755
olli.nyberg@reservilaisliitto.fi

Mikko Savola, puheenjohtaja
040 575 8498
mikko.savola@eduskunta.fi

Liitetiedostot

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs