Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Reserviläisliitto suojelee Salpavaellusta

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto suojelee Salpavaellusta

Kutsu.
Julkaistu: 18.06.2015 klo 14:44
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Median edustajat ovat tervetulleita perjantaina 26.6.2015 klo 15 Salpalinjamuseolle, Miehikkälään tutustumaan jo 22. kerran järjestettävään Salpavaellukseen sekä kuulemaan Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin kertomia uutisia liiton ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna 60-vuotisjuhlallisuuksiaan viettävä Reserviläisliitto toimii Salpavaelluksen suojelijana.

Salpavaellus on Suomen sotahistoriaan johdattava luontoretki, jossa liikutaan vuosina 1940-1944 rakennetussa Salpalinjassa koulutettujen oppaiden johdolla. Korsujen koluajia on tulossa paikalle lähes ennätysmäärä eli hieman yli kaksi sataa.

Klo 15.00 alkavassa tiedotustilaisuudessa Salpavaellusta esittelee vaelluksen johtaja Antti Pakkanen. Tiedotustilaisuuden jälkeen on mahdollista seurata klo 16 alkavaa Rantatien linjat -vaellusryhmän lähtöä ja osallistua korsuihin tutustumiseen.

Salpavaellus päättyy maanpuolustusjuhlaan Miehikkälän Salpalinja-museon pihalla sunnuntaina 28.6 klo 13, jossa puhuvat Reserviläisliiton nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola sekä liiton kunniapuheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä.

Tiedotustilaisuus järjestetään osoitteessa Salpalinjamuseo, Säästöpirtintie 70, 49700 Miehikkälä. Salpalinjamuseo sijaitsee noin 2,5 km Miehikkälän kirkolta Taavetin suuntaan.

Monipuolinen jotos

Perjantaina lähtevä Rantatien linjat on Salpavaelluksen pisin vaellusreitti. 27 kilometrin vaelluksen aikana on tarkoitus näyttää miten Neuvostoliiton mahdollinen maahantunkeutumisyritys olisi estetty rantamaalla. Vaelluksen aikana tarkastellaan Vaalimaan oikaisuasemaa, välirauhan aikaista pääasemaa sekä niiden välissä olevia viivytyslinjoja. Poikkeuksena muista reiteistä tämä vaellus kestää kaksi vuorokautta.

Tänä vuonna on myös tarjolla helppokulkuinen 18 kilometrin pituinen Tulikaste-reitti, jossa esiteltävät kohteet käydään rauhassa ja perusteellisesti läpi. Kivijärven kierros on yhdistetty linja-auto ja patikkaretki Salpalinjan kohokohtiin. Monipuolisempaa reittiä ei Salpavaelluksen historiasta löydy. 18 kilometrin vaelluksen aikana tutustutaan kaikkiin linnoituksen tärkeimpiin elementteihin.

Lisätietoja:
Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi
Salpavaelluksen johtaja Antti Pakkanen 041 446 1632 tai antti.lauri.pakkanen@gmail.com
Salpavaelluksen tiedottaja Terho Ahonen 040 504 0293 tai terho.ahonen@haminetti.net
http://www.salpavaellus.net

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 343 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs