Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » RAY yhteistyöhön suomalaisten pelitalojen kanssa – Yhteistyön tuloksena kevään uutuuspeli Harjakainen

Raha-automaattiyhdistys

RAY yhteistyöhön suomalaisten pelitalojen kanssa – Yhteistyön tuloksena kevään uutuuspeli Harjakainen

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 10:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Suomalaisille rahapelejä suunnitteleva RAY on laajentanut pelikehitystään lähtemällä yhteistyöhön muiden suomalaisten pelitalojen kanssa. Yhteistyön tulos on kevään humoristinen uutuuspeli Harjakainen, joka tulee pelattavaksi maaliskuussa 2015.

Raha-automaattiyhdistys on myös itse suomalainen pelitalo. RAY:n pelikehityksen studioissa työskentelee lähes 50 rahapelien kehittämisen ammattilaista aina matemaatikoista graafikoihin ja äänisuunnittelijoihin.

– RAY:n omassa tuotekehityksessä kehitetään rahapelejä, joilla kerätään vuosittain yli 400 miljoonaa euroa suomalaiseen sosiaali- ja terveystyöhön sekä sotaveteraanien tukemiseen. Samalla tarjotaan työtä suomalaisen pelialan osaajille ja osallistutaan pelialan kehitykseen, kertoo RAY:n pelituotantopäällikkö Eero Pöyry.

RAY:n pelitaloyhteistyö konkretisoituu maaliskuussa, kun automaatteihin saapuu kevään uutuuspeli Harjakainen. Peli perustuu näyttelijä Aku Hirviniemen Putous-televisiosarjasta tuttuun sketsihahmo rakennusmestari Harjakaiseen. Aku Hirviniemi on tehnyt peliin puheääniraidan eli pelissä kuullaan tuttua Harjakainen-hahmon jutustelua ja kommentteja.

Harjakainen-pelin äänimaailman ja grafiikan kehittämisessä on ollut mukana oululainen pelitalo LudoCraft. Pelitaloyhteistyön takana RAY:n tavoite on hyödyntää suomalaista pelialan osaamista: tuotantoapua pitkään pelikehitysprosessiin saadaan kätevimmin yhteistyön kautta.

– Kehitämme jatkuvasti uusia ja erilaisia pelaajille suunnattuja rahapelejä. Hittipelit ovat tärkeä osa tuotekehitystä, sillä niiden avulla varmistetaan avustustuottojen kertyminen. Oma pelikehitys on kustannustehokkain tapa toteuttaa tätä tehtäväämme. Suurissa tuotannoissa, kuten Harjakaisessa, on järkevää ottaa tuotantoon avuksi kotimainen yhteistyökumppani. Harjakainen-pelillä tavoitellaan vuosittain 11 miljoonan euron avustuspottia järjestöille ja veteraaneille, Pöyry kertoo.

Harjakaisessa on peruspeli, tuplausmahdollisuus sekä kaksi bonuspeliä. Peruspelissä Harjakainen ajaa kolmen pelikiekon katujyrällä. Kiekoissa olevia rakennustyömaa-aiheisia kuvioita tavoitellaan viidelle voittolinjalle. Harjakainen tulee valtakunnallisesti Valtti-peliautomaatteihin maaliskuun 2015 alussa. 

 

TUOTETIEDOT:

RAY:n Harjakainen-peli Valtti-peliautomaatteihin maaliskuussa 2015

Harjakaisessa on peruspeli, tuplausmahdollisuus sekä kaksi bonuspeliä. Peruspelissä Harjakainen ajaa kolmen pelikiekon katujyrällä. Kiekoissa olevia rakennustyömaa-aiheisia kuvioita tavoitellaan viidelle voittolinjalle. Pelissä on myös jokerikuvio, joka korvaa kaikki muut kuviot, paitsi bonuspelikuvion.

Pelaaja voi tuplata sekä peruspelin, että bonuspelin voitot. Tuplauspelissä pelaaja arvaa, onko tuplauskiekkoon osuva kuvio vasara vai naulapyssy. Jos pelaaja arvaa oikein, hän kaksinkertaistaa voittonsa ja voi jatkaa tuplausta, mutta jos arvaa väärin tai kiekkoon tulee asbestikuvio, pelaaja häviää voittonsa ja tuplauspeli päättyy. Myös sirkkelikuvio päättää tuplauspelin, mutta sillä pelaaja saa tuplauspanoksensa takaisin.

Firman piikkiin -bonuspelissä pelaaja valitsee kalenterista neljä kuittia ja saa niistä suoraan rahavoiton. Sen lisäksi pelaaja voi voittaa lisävalintoja. Bonuspelin voitto on kuiteista voitettu yhteissumma.

Onnenjyrä-bonuspelissä pelaaja pyöräyttää kahta sisäkkäistä kiekkoa. Ulompi arpoo rahavoiton ja sisempi sille kertoimen. Pelin päävoitto on pelipisteissä 100 euroa ja enimmäispanos yksi euro. Alle 18-vuotiailta kiellettyjen ravintoloiden pelipisteissä päävoitto on 200 ja enimmäispanos kaksi euroa.

Pelin keskimääräinen palautusprosentti on 90,8.

Harjakainen tulee pelattavaksi noin 10 000 Valtti-peliautomaattiin maaliskuun 2015 alussa.

 

TAUSTATIEDOTE: RAY on suomalainen pelitalo

Suomalainen peliteollisuus on ollut kovassa nosteessa viime vuodet. Raha-automaattiyhdistys on suomalaisessa peliteollisuudessa erityisasemassa. RAY:n kehittämillä peleillä ei tavoitella vain pelaajien viihdyttämistä, vaan peleillä kerätään vuosittain yli 400 miljoonaa euroa suomalaiseen sosiaali- ja terveystyöhön sekä sotaveteraanien tukemiseen.

Samalla tarjotaan työtä suomalaisen pelialan osaajille ja osallistutaan pelialan kehitykseen. Raha-automaattiyhdistyksen pelikehityksen parissa työskenteleekin lähes 50 rahapeliammattilaista matemaatikoista graafikoihin ja äänisuunnittelijoihin.

Pelituotot täysmääräisinä kotimaisen sosiaali- ja terveystyön tukemiseen

Pelien kehittäminen kotimaisin voimin ja omassa tuotekehityksessä ohjaa pelituotot tehokkaimmin suomalaiseen sosiaali- ja terveystyöhön.

Suomalaisuus onkin RAY:n valttikortti monella tapaa. RAY:n verkossa pelattavista rahapeleistä juuri kotimaiset pelit kuten Kulta-Jaska, Pikapokeri tai Väinö ja vuorenpeikon aarteet ovat  suosituimpia. Siksi kevään 2015 uutuuspeli Harjakaisen odotetaan tuottavan ensimmäisen vuoden aikana jopa 11 miljoonan euron avustuspotin.

– Tehtävämme on kanavoida kansallista rahapelaamista niin, että sen tuotot ohjautuvat Suomeen. Globaalisti rahapelitoiminta on valtava teollisuudenala, jonka tuotto kipuaa vuodessa yli 400 miljardiin euroon. Maailman mittakaavassa RAY on poikkeuksellinen rahapelitoimija, sillä tuotamme ja huolehdimme koko ketjusta aina automaattien ja pelien suunnittelusta sekä logistiikkaan ja huoltotoimenpiteisiin, RAY:n liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen kertoo.

Verkko luo rahapeleihin avoimen kilpailutilanteen

RAY kilpailee tänä päivänä ihmisten vapaa-ajasta muun viihteen kanssa. Erityisesti verkossa oleva rahapelien avoin kilpailutilanne haastaa RAY:tä muutokseen.

– Perinteiset pelit eivät kiinnosta pelaajia entiseen tapaan. Meidän on pystyttävä tuotekehityksellämme vastaamaan viihteellistymiseen, jotta pystymme kanavoimaan suomalaisten rahapelaamista Suomeen ja siten turvaamaan avustukset suomalaisille sosiaali- ja terveysjärjestöille, Kiiskinen toteaa.

Lisätiedot

Pelituotantopäällikkö Eero Pöyry, p. 040 820 1534
Viestintäpäällikkö Ari Räsänen, p. 040 526 4950
Liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen, p. 040 568 2646

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ray.fi

__________________________________________________________________

RAY tarjoaa jännitystä, viihdettä ja peli-iloa vastuullisesti. Peleistä kertyy joka päivä yli miljoona euroa hyvinvoinnin edistämiseen. RAY – hyvän tahdon pelejä.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs