Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » RAY myöntää yli 418 000 euroa Satakunnan nuorten työllistymiseen

Raha-automaattiyhdistys

RAY myöntää yli 418 000 euroa Satakunnan nuorten työllistymiseen

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Rauman Seudun Katulähetykselle valtakunnan suurin yksittäinen hanketuki.

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelma tukee nuorten työllistymistä Satakunnassa 418 000 eurolla. Summa ohjataan sekä työttömien nuorten palkkaamiseen järjestöihin että nuorten työllistymistä edistävien hankkeiden toimintaan.

Avustussummasta 351 000 euroa ohjataan Rauman Seudun Katulähetys ry:n Polku-hankkeelle, joka koostuu muun muassa päiväkeskustoiminnasta, tuetusta asumisesta, tukityöllistymisestä ja vaihtoehtoisesta koulutuksesta. Kyseessä on suurin yksittäinen avustus, jonka RAY jakaa tänä vuonna nuorisotyöttömyyden kitkemiseen.

Toiminnanjohtaja Janne Rantala kertoo, että hankkeessa on saavutettu hyviä tuloksia kahden ensimmäisen vuoden aikana.

– Toiminnan vaikuttavuus on ollut kiitettävää. Teemme valtakunnallista kehittämistyötä ja tavoitteenamme on, että jokainen nuori kohdataan ja hän saa konkreettista tukea, jolla häntä ohjataan eteenpäin elämässä, Rantala kertoo.

Rauman hankkeen lisäksi Suomessa on käynnissä 21 muuta tukea saavaa hanketta. Valtakunnallisesti hankkeille ohjattu avustussumma on 3,5 miljoonaa euroa.

– Järjestöissä tehdään arvokasta työtä nuorten hyväksi. On tärkeää, että työ- ja opiskeluelämään kiinnittymisessä autetaan juuri niitä nuoria, jotka apua eniten kaipaavat. Avustusohjelman puitteissa aukeaa ympäri Suomen 170 työpaikkaa, jotka on suunnattu nimenomaan työttömille nuorille, kertoo RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Satakunnan alueella työpaikkoja aukeaa RAY:n avustuksella tänä vuonna kahdessa sosiaali- ja terveysalan järjestössä, Rauman Seudun Katulähetys ry:ssä ja Satakunnan yhteisöt ry.:ssä.

Sosiaali- ja terveysministeriön viime viikolla vahvistaman päätöksen mukaan avustusohjelma jakaa valtakunnallisesti tukea nuorten palkkaamiseen 5,1 miljoonaa euroa. Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Neljän vuoden aikana tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle. Avustusohjelma on suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi puutteellisen työkokemuksen, työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi.

Liitteet
- Maakuntakohtainen lista järjestöistä, joissa aukeaa työpaikka nuorelle 2016
- Avustusohjelman kautta työllistyneiden nuorten kokemuksia työelämästä ja järjestötyöstä

Lisätiedot
Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh.  09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Janne Rantala, toiminnanjohtaja, Rauman Seudun Katulähetys ry, puh. 0440 684 947, janne.rantala@rskl.fi

____________________________

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa 18–29-vuotiaiden työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Ohjelma toimii kahdella tavalla: se tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä työttömien nuorten palkkaamisessa sekä antaa tukea nuorten työelämävalmiuksia kehittäville hankkeille.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle.
www.paikkaauki.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs