Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Rantakuntoon kesäksi - tätä et ehkä vielä ole kokeillut

Lottamuseo

Rantakuntoon kesäksi - tätä et ehkä vielä ole kokeillut

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 15:15
Julkaisija: Lottamuseo

Nostalgiset Naiset -blogissa juuri nyt:  

Harvapa normaalinen ihminen on aivan välinpitämätön ulkomuodostaan. Koska ulkomuotoon suuresti vaikuttaa ravitsemustila, lihavuus tai laihuus, niin on luonnollista, että sitä pyritään korjaamaan, milloin siihen ei olla tyytyväisiä. Teoreettisesti tämä korjaaminen on hyvin helppoa. Eihän tarvita muuta kuin poistaa se syy, mikä on poikkeuksellisen ravitsemustilan aiheuttanut, ja asia on sillä autettu. Mutta käytännössä ei se kuitenkaan käy niin yksinkertaisesti, vaan näyttää monille tuottavan paljon huolta ja vaivaa. Muutos jonkun henkilön ravitsemustilassa saadaan parhaiten aikaan oikealla ruokajärjestyksellä ja liikunnolla, jotka oikein toteutettuna ovat vaaraton keino saavuttaa toivottu lopputulema.  

Samaa ei voi suinkaan väittä kaikista suositelluista laihduttamis -ja lihottamiskeinoista, kaikkein vähimmin niistä, joissa toivottu tulos koetetaan saavuttaa kaikenlaisilla patenttilääkkeillä. Tietenkään ei voi tuomita vaaralliseksi tavallista suomalaista saunaa, jota painijat keventyäkseen ahkerasti käyttävät, ja yhtä vähän lääkärin määräyksestä otettuja muita kylpyjä, mutta niiden vaikutus ravitsemustilaan on tavallisesti pian ohimenevä. Mitä taasen tulee paljon kehuttuun hierontaan, joko suoritettuna käsin tai kaikenlaisilla kojeilla, kuten värisyttäjillä, hieromarullilla ym. niin niiden vaikutus on vähäinen ja sekin voi olla päinvastainen. 

Solakan vartalon salaisuus 

Ruokajärjestys 

Aamulla kahvia tai teetä, mieluummin ilman sokeria ja kermaa sekä kolme korppua. Lounaaksi klo 13 tienoilla jokin munaruoka tai kaksi keitettyä munaa ja pieni annos veteen keitettyä kaurapuuroa kuoritun maidon kera. Toisena päivänä taas keitettyä liharuokaa tai keitettyä kalaa laihan kastikkeen kanssa, voita ei siis sovi käyttää. Jälkiruuaksi omenoita tai päärynöitä, ei banaaneja, sillä ne ovat liian ravintorikkaita tähän ruokalistaan.  

Päivälliseksi keittoa lihaliemestä, josta on kuorittu rasva pois, silloin se ei suinkaan kuulu ravintorikkaisiin ruokalajeihin. Keitossa voi olla vihanneksia mutta ei kokkareita eikä muita lisäkkeitä. Kala -tai liharuokaa laihan kastikkeen kanssa. Liharuokien kera vihanneksia, mutta ei liian paljon perunoita. Jälkiruuaksi kernaimmin keittämättömiä hedelmiä tahi myöskin keitettyjä, joissa ei ole liian paljon sokeria. Pöytäjuomana käytettävä vettä. Kuten huomaamme, tämä ruokalista sisältää hyvin vähän kalorioja ja johdonmukaisesti toimeenpantuna se saa kuukaudessa suuren painon alenemisen aikaan.  

Lattialla kieritteleminen 

Lattialla kieritteleminen on vanha tunnettu tapa, jota ei pidä halveksia. Laskeutukaa lattialle joka aamu ohuesti puettuna ja kieritelkää edestakaisin alkaen 5 minuutista ja lopuksi 15 minuuttiin asti. Tulos näyttäytyy pian. Vaikutuksen tehostamiseksi on hyvä nostaa jalat aivan pystyyn kattoa kohti ja sitten kieritellään ruumista molemmille puolille, niin että jalat käyvät sivuilla lattiaan, 50 kertaa kumpaankin suuntaan yhtä kyytiä. Tämä liike laihduttaa tehokkaasti lantiota.  

Varoituksen sana 

Missään tapauksessa ei tule ryhtyä monipäiväisiin paastoamisiin. Sellainen voi pahimmillaan aiheuttaa moninaisia vatsalaukun sairauksia. Lisäksi ulkomuoto kärsii huomattavasti. Äkilliset laihdutuskuurit aiheuttavat uskomattoman suurissa määrin ryppyjä, sillä iho, joka on ollut poskilla rasvakerroksen yli pingottuneena, ei ennätä vetäytyä kokoon yhtä nopeasti kuin rasva vähenee, se vetäytyy poimuihin, muodostuu ryppyjä. Laihduttamisen yhteydessä on syytä hoitaa myöskin kasvojansa, sillä mitä iloa on solakasta nuorekkaasta vartalosta, jos kasvot ovat vanhat ja ryppyiset. Kasvojen hieronta, joka elähdyttää ihoa, ei ole milloinkaan niin paikallaan kuin laihdutuksen ollessa käynnissä. Elna Kankaan ryppyjä silottavan ja rentouttavan kasvohieronnan ohjeen vuodelta 1924 julkaisemme Nostalgiset Naiset -blogissa maaliskuussa.  

Nostalgiset Naiset -blogi on Lottamuseon, Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijoiden ja Keudan ammattioppilaitoksen yhteistyönä tuottama nostalginen lifestyle-blogi.  

Tervetuloa viihtymään kanssamme! www.nostalgisetnaiset.fi 

Lähteet:  

Kotiliesi No 2 vuodelta 1929 teksti: tohtori I. Rantanen 

Kotiliesi No 6 vuodelta 1930 teksti: Voimistelunopettaja Elin Dahlstrand

Kotiliesi No 9 vuodelta 1928

Kotiliesi No 1 vuodelta 1927

Kotiliesi No 14 vuodelta 1928

Liitetiedostot

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Lisätietoja:
 
Käyntiosoite:
Rantatie 39, Syväranta
04310 Tuusula
Museo p. 09 274 1077
sähköposti: info@lottamuseo.fi

www.lottamuseo.fi

www.facebook.com/lottamuseo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs