Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Puolueet ovat valmiita edistämään työn ja perheen yhteensovittamista – keinot vaihtelevat

Pienperheyhdistys ry

Puolueet ovat valmiita edistämään työn ja perheen yhteensovittamista – keinot vaihtelevat

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 09:47
Julkaisija: Pienperheyhdistys ry

Pienperheyhdistys ry teki kyselyn yksinhuoltajien työllisyydestä puolueille. Puolueilta pyydettiin kyllä- ja ei –vastauksia perusteluineen neljään kysymykseen. Puolueet tarjoavat yksinhuoltajien työllistymiseen ratkaisuksi mm. uusien työpaikkojen synnyttämistä, yritystoiminnan elvyttämistä, vero-ohjelmaa, vanhemmuuden kustannusten tasaamista, perheasioista puhumista työpaikalla ja perustulomallia.

Puolueet ovat yksimielisiä työn ja perheen yhteensovittamisen tärkeydestä ja ovat valmiita edistämään lastenhoidon joustavuutta ja työelämän joustoa. Osa puolueista nosti esiin vanhemmuudesta aiheutuvien kulujen tasaamisen työnantajien kesken. Vastauksissa kannatetaan myös verokevennyksiä pienituloisille ja varhaiskasvatuksen turvaamista.

Erot puolueiden välillä liittyvät työllisyyden parantamiseen. Keskusta, Kristillisdemokraatit ja Kokoomus ottavat esiin talouden kasvun merkityksen työpaikkojen lisääjänä. SDP, SKP ja Vasemmistoliitto esittävät nollasopimusten kieltämistä. RKP kannattaa palvelujen joustavuutta ja Vihreät tuovat esiin nykyjärjestelmän kannustinloukut, joiden seurauksena työssä käyminen voi tulla yhden vanhemman perheessä kalliiksi.

Pienperheyhdistys ry on huolissaan työelämän muutoksista, jotka vaikeuttavat yksin arkea luotsaavien vanhempien työssäkäyntiä. Pätkätyön ja vuorotyön yhteensovittaminen pieniin lapsiin ja pieniin koululaisiin on hankalaa. Vielä vuonna 1990 yksin arkea luotsaavat vanhemmat olivat useammin töissä kuin vanhemmat keskimäärin. Tällä hetkellä heistä työttöminä on yli 16 %, kun kaikkien vanhempien työttömyysaste on vain puolet tästä.

Tällä hetkellä vain noin puolella alle kouluikäisten lasten yksinhuoltajaäideistä on työpaikka. Samalla kun työttömyys on kasvanut, myös yksinhuoltajaperheiden köyhyys on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Lapsiperheköyhyyden korkeat luvut selittyvät pitkälti yhden vanhemman perheiden köyhtymisellä.

Kysely lähetettiin helmikuussa puoluesihteereille tai vaalipäälliköille. Kyselyyn vastasi 12 puolueesta 9. Itsenäisyyspuolue, Piraattipuolue ja Perussuomalaiset eivät vastanneet. Muutos 2011 vastasi, että heillä ei ole puolueena mielipidettä näihin kysymyksiin.  

Kaikki kysymykset ja vastaukset ovat luettavissa täällä.

Pienperheyhdistys ry kampanjoi vaalien alla Miksi palkata yh? –teemalla. Kampanjalla innostetaan ihmisiä ottamaan vaalitilaisuuksissa esiin yhden vanhemman perheiden asiat ja erityisesti työllistymisen hankaluudet.

 

Lisätiedot:

Kaisli Syrjänen

Kansalaistoiminnan koordinaattori

Pienperheyhdistys ry

p. 09-72068123

www.pienperhe.fi

Pienperheyhdistys ry on yksivanhempaisten perheiden kansalaisjärjestö. Yhdistyksen perustehtävä on edistää lasten hyvinvointia tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia ja tukemalla vanhemmuutta. Yhdistyksessä voi olla mukana vertaistoiminnassa, vapaaehtoistoiminnassa ja vaikuttamassa perheiden asemaan.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs