Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Postin Kaakkois-Suomen ylimitoitetuista henkilöstövähennyksistä kärsivät myös asiakkaat

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Postin Kaakkois-Suomen ylimitoitetuista henkilöstövähennyksistä kärsivät myös asiakkaat

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 14:03
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti vähentää Kaakkois-Suomen postinumeroalueilta (45–49 ja 53–56) 86 työntekijää ja osa-aikaistaa seitsemän. Vähennys tarkoittaa käytännössä yli 20 prosenttia työntekijöistä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn edunvalvojat pelkäävät, että ylimitoitetuista henkilöstövähennyksistä työntekijöiden lisäksi kärsivät myös asiakkaat. Henkilöstövähennysten myötä Postista häviää valtava määrä kokemusta, ammattitaitoa ja osaamista.

Postin mukaan irtisanottavien määrä pieneni Kaakkois-Suomen osalta merkittävästi Uusi polku – ohjelman ja vapaaehtoisten ratkaisujen avulla. Sinänsä tämä on positiivista, mutta lähes 80 postilaisen vapaaehtoinen irtisanoutuminen Kaakkois-Suomen alueelta antaa Postin jo vuosia jatkuneesta henkilöstöpolitiikasta surkean kuvan. Aiemmin keväällä Postin tuotannon yt-neuvottelujen jälkeen vapaaehtoisesti Postin päätti jättää yli 400 työntekijää.

Kaakkois-Suomen henkilöstövähennyksiä perustellaan toimintamallimuutoksella, jossa koneellinen lajittelu Postin mukaan tulee vähentämään manuaalisen lajittelun tarvetta. Työ yksipuolistuu ja jakelureitit suurenevat, joka vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden jaksamiseen, kun työt tehdään yhä pienemmällä henkilöstöllä.

- Kärsijöinä tässä on entistä yksipuolisempaa työtä tekevien työntekijöiden lisäksi asiakkaat, joille postia ei todennäköisesti saada joka päivä jaettua. Henkilöstövähennysten jälkeen vaarana on myös se, että lomansijaisia ei enää riitä ja että kokeneet ja ammattitaitoiset työntekijämme tullaan korvaamaan vuokratyöntekijöillä, toteaa pääluottamusmies Tero Kelkka.

Lisätietoja:

Postinjakelun valtakunnallinen pääluottamusmies Kari Lempinen, puh: 0400 800 657
Pääluottamusmies Tero Kelkka, puh: 040 558 9652
Varapääluottamusmies Petri Aaltola, puh: 050 378 2551
Alueluottamusmies Jari Hokkanen, puh: 045 123 5167

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, Avarn Security Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa. PAU on noin 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs