Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Postialan neuvotteluissa ei tulosta

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Postialan neuvotteluissa ei tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 19:52
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Palvelualojen työnantajat Paltan sekä Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n välisen viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy huomenna 31.10. Osapuolet neuvottelivat tänään perjantaina koko päivän, mutta yhteistä näkemystä uudesta työehtosopimuksesta ei syntynyt. Seuraava tapaaminen sovittiin vasta maanantaiksi, mikä merkitsee alan siirtymistä ns. sopimuksettomaan tilaan marraskuun alusta lukien.

– On valitettavaa, ettei yhteisymmärrystä uudesta työehtosopimuksesta vieläkään saavutettu. Posti käy läpi historiallisen suurta murrosta, mikä edellyttää myös PAU:lta muutosvalmiutta. Vielä toistaiseksi sitä ei ole löytynyt, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Postin uudesta työehtosopimuksesta on neuvoteltu syyskuun alusta lähtien. Työnantajan tavoitteena on sopia muutoksista, jotka mahdollistavat yrityksen kannattavan toiminnan myös muuttuneessa ympäristössä. PAU puolestaan vaatii 14 sivun pituisessa vaatimuksessaan sopimusmuutoksia, jotka toteutuessaan lisäisivät Postin kustannuksia arviolta 70 miljoonalla eurolla.

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Paltalla on 1 700 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs