Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » PopUp-koulu on nyt kansallinen palvelu

Kehittämiskeskus Opinkirjo

PopUp-koulu on nyt kansallinen palvelu

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 16:42
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Kaikki ovat opettajia!

PopUp-koulua käydään yhä useammassa suomalaisessa koulussa. PopUp-koulu on yhteisöllinen oppimistapahtuma, jossa opettamaan pääsevät jonkin tiedon tai taidon hallitsevat oppilaat, heidän vanhempansa, lähialueen toimijat ja koulun yhteistyökumppanit. PopUp-koulussa jokainen voi oppia ja opettaa.

www.popupkoulu.fi

Kehittämiskeskus Opinkirjo on tuottanut Helsingin opetusviraston kehittämän PopUp-koulu -verkkotyökalun kansalliseen käyttöön kouluille. Verkkotyökalu on ilmainen, ja sillä on helppo organisoida suurenkin koulun työpajapäivä. Oppilaat ja heidän vanhempansa ehdottavat työpajoja ja ilmoittautuvat niihin mobiilisti. Osallistujalistat tulostetaan sukkelaan ja palautteenantokin onnistuu työkalun avulla.

Kun oppilaat toimivat opettajina, innostus koulun käytävillä leviää vauhdilla. Oman osaamisen jakaminen työpajoissa koulun muille oppilaille koetaan tärkeäksi. Opin saaminen luokkakaverilta tai vaikkapa nuoremmalta oppilaalta on mielekästä, sillä samaan luokkaan heidät on ajanut kiinnostus johonkin yhteiseen asiaan.

PopUp-koulu tukee uusia opetussuunnitelman perusteita

PopUp-koulun toimintamalli tukee uusia perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita loistavasti. Opettajasta tulee ohjaaja, oppilaan osallisuus oppimisessa vahvistuu. PopUp-koulu rakentaa yhteisöllistä toimintakulttuuria ja luo koulusta avoimen oppivan yhteisön. Oppilaiden koulun ulkopuolella hankitut taidot tulevat näkyväksi ja osaksi kouluyhteisöä. PopUp-koulu taitaa ollakin vuoden paras koulupäivä!

 

Lisätietoja ja vinkkejä PopUp-koulupäivien vietosta eri puolella Suomea:

erityisasiantuntija Marjo Kenttälä, p. 050 5321102, marjo.kenttala@opinkirjo.fi

Educassa osastolla 6d58

Opinkirjo on lapsi-ja nuorisotyön palvelujärjesto, joka toimii koulutuksen ja kasvatuksen alalla.

Opinkirjo on oppimisen aktivoija, uudistaja ja tuki ohjaajuudelle. Etsimme ja kehitämme uusia tai jo hyväksi todettuja tapoja edistää oppimista, tietoja ja taitoja. Missiomme on tarjota kouluille ja opettajille tukea ja sisältöjä maksuttomien materiaaliemme ja palvelujemme kautta. Opinkirjon erityisosaamisaloiksi on valittu teema-alueita, joita kehittämällä kompetenssit, kuten luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu ja päättely, vahvistuvat.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs