Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pohjola Rakennus Oy:n tehokas toiminta toi hyvän tuloksen

Pohjola Rakennus Oy

Pohjola Rakennus Oy:n tehokas toiminta toi hyvän tuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 11:45
Julkaisija: Pohjola Rakennus Oy

Pohjola Rakennus -konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 85,2 miljoonaa euroa. Haastavasta taloustilanteesta huolimatta kasvua oli noin 28,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen (66 miljoonaa euroa). Liikevoitto oli 5,3 miljoonaa euroa (3,4), jossa kasvua edellisvuoteen reilut 51 prosenttia. Tulos on huomattavasti parempi kuin talonrakennuksen alalla keskimäärin.

Konsernin muodostavat emoyhtiö Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi sekä tytäryhtiöt Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Häme ja Infra.

– Hyvän tuloksen edellytyksenä on tuotantomme tehokkuus ja suhdanteiden hallinta. Onnistuimme esimerkiksi asukkaille ja sijoittajille suunnatussa asuntokaupassa. Osasimme analysoida markkinat oikein, suunnitella asuntotuotannon todellisen kysynnän mukaan sekä tuottaa kilpailukykyiseen hintaan, konsernijohtaja Juha Metsälä toteaa.

Metsälän mukaan Pohjola Rakennuksen konsernirakenne mahdollistaa tytäryhtiöiden joustavan ja kustannustehokkaan toiminnan.

– Yrityksemme yksi toimintamalli on tiedolla johtaminen. Pohjola Akatemiamme varmistaa henkilökunnan yhteiset toimintatavat ja yrityskulttuurin. Tytäryhtiöiden ylin johto on yhtiömme osakkaita eli asiakkaamme kohtaavat neuvotteluissa aina suoraan yhden omistajista, Juha Metsälä sanoo,

Asiakkaiden luottamuksesta kertoo historiallisen korkea tilauskanta.

Juha Metsälä uskoo Pohjola Rakennuksen kasvun vuosien jatkuvan. Suunnitelmissa on tämän vuoden aikana perustaa uusi tytäryhtiö Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Tämän vuoden liikevaihdoksi on budjetoitu 107 miljoonaa euroa.

 

Pohjola Rakennus Oy -konsernin toimintavuosi 2014

• Liikevaihto 85,2 M€

• Liikevoitto 5,3 M€

• Oman pääoman tuotto 18 %

• Omavaraisuusaste 46 %

• Työllistää noin 700 henkilöä, joista omaa henkilökuntaa 70

• Asuntoja valmistui reilut 600 ja noin 800 asunnon rakentaminen aloitettiin

www.pohjolarakennus.fi, www.eloisakoti.fi

 

Lisätietoja:

Juha Metsälä, konsernijohtaja

041 4590 600, juha.metsala@pohjolarakennus.fi

 

Tytäryhtiöiden toimitusjohtajat:

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa: Kim Bono, 044 751 0100

Pohjola Rakennus Oy Häme: Miikka Routama, 044 751 0291

Pohjola Rakennus Oy Infra: Kalle Tamminen, 040 714 6509

 

Kuvatekstit liitteinä oleviin kuviin:

 

VantaanKvarstikivi.jpeg

Pohjola Rakennus Oy Uusimaan omaperusteista tuotantoa oleva Asunto Oy Vantaan Kvartsikivi on 50 asunnon kerrostalo, joka valmistuu helmikuussa 2016 Vantaan Kivistössä. Pohjola Rakennus Oy Uusimaa on saavuttanut nopeasti vahvan aseman pääkaupunkiseudulla toimivien rakennusliikkeiden joukossa.

 

Juteinikeskus.jpeg

Pohjola Rakennus Oy Häme voitti viime vuonna Hattulan kunnan uuden monitoimikeskuksen, Juteinikeskuksen, urakan. Urakan arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa. Juteinikeskus valmistuu ensi vuonna.

 

Sorsapuistontahti.jpeg

Tampere-talon naapuriin, Sorsapuistoa vastapäätä on rakenteilla Asunto Oy Tampereen Sorsapuiston Tähti, joka on nimensä mukaisesti kaupunkiasumisen parhaimmistoa. Lähes sadassa asunnossa on vaihtoehtoja tehokkaasta yksiöstä avaraan 125 neliön asuntoon. Monista asunnoista on upeat puistonäkymät. Pysäköintitilat ovat sujuvasti autokansilla talon alla. Rakennukseen tulee viisi liiketilaa.

Tampereen kehityssuunnitelmissa alue tulee olemaan osa ydinkeskustaa.

Liitetiedostot

Pohjola Rakennus Oy on perustettu 1989 Tampereella. Kotimaisen konsernin emoyhtiö on Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi, tytäryhtiöt Pohjola Rakennus Oy Uusimaa (perustettu 2013) sekä Häme ja Infra (2014).

Konserni on projektinjohtomallilla toimiva rakennusliike sekä aluesuunnittelun ja kiinteistökehittämisen asiantuntija.

Konsernin tavoitteena on olla johtava asunto- ja toimitilarakentaja toiminta-alueillaan sekä johtava senioriasuntojen rakentaja Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs