Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pirkanmaalla ensimmäistä kertaa musiikkialan johtotehtäviin pätevöittävää musiikkipedagogi YAMK-koulutusta

Tampereen ammattikorkeakoulu

Pirkanmaalla ensimmäistä kertaa musiikkialan johtotehtäviin pätevöittävää musiikkipedagogi YAMK-koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 06:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

                         

Tampereen ammattikorkeakoulussa käynnistyy historiansa ensimmäistä kertaa musiikkipedagogin ylempi AMK-tutkinto tammikuussa 2016. Koulutukselle on tarvetta, sillä Suomessa ainoastaan Metropolia Ammattikorkeakoulu on järjestänyt aiemmin lähes vastaavaa koulutusta.  Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneet henkilöt voivat sijoittua laaja-alaisesti musiikkialan opetus-, johtamis- ja kehittämistehtäviin eri koulutusasteille. Koulutus on yhteishaussa 8. – 22.9.2015.

Musiikkipedagogin ylemmän AMK-tutkinnon teemana on kehittyvä opettajuus musiikkialalla. Koulutuksessa painotetaan musiikkialan opettajuutta ja pedagogista johtamista työelämän tarpeiden ja uudistuvan musiikkialan näkökulmasta.

Koulutuspäällikkö Timo Salon mukaan verkostoitumista tuetaan eri tavoin koulutuksen aikana.

-  Teemme monimuotoista yhteistyötä Tampereella ja kansainvälisesti eri tahojen kanssa. Opinnot toteutetaan yhteistyössä työelämän, Tampereen Musiikkiakatemian, TAMKin muiden koulutusten ja ammatillisen opettajankoulutuksen sekä Mediapoliksen kanssa. Koulutuksella on yhteistyömahdollisuuksia myös tamperelaisten yliopistojen kanssa.                           

Tampereen Musiikkiakatemialla on neuvottelukunta, joka toimii yhteistyöelimenä musiikkialan työelämän kanssa. Koulutus on mukana kahdessa kansainvälisessä verkostossa, Euroopan laajuisessa Association of European Conservatoires (www.aec-music.eu) sekä Pohjois- ja Baltiamaiden yhteistyöverkostossa Nordplusmusic (www.nordplusmusic.net).

Koulutukseen voivat hakea musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon tai muun musiikin alan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet. Opiskelijaksi valitulla tulee olla suoritettuna aiemmissa opinnoissaan pedagogisia opintoja. Lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta.

 

Lisätietoa antavat

Koulutuspäällikkö Timo Salo, timo.salo@tamk.fi, p. 050 441 3243
Opinto-ohjaaja Mirja Kopra, mirja.kopra@tamk.fi, p. 050 311 9641

Lisää koulutuksesta http://www.tamk.fi/web/tamk/musiikki-yamk

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs