Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Peruskoulujen ja lukioiden kansainväliSYYSpäivät 12.– 13.11.2014 Lahdessa

Lahden kaupunki

Peruskoulujen ja lukioiden kansainväliSYYSpäivät 12.– 13.11.2014 Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 14:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kansainvälisyys kantaa ja kannattaa
Peruskoulujen ja lukioiden kansainväliSYYSpäivät 12.– 13.11.2014 Lahdessa Sibeliustalossa

Kuluvalla viikolla Lahdessa järjestetään peruskoulujen ja lukioiden valtakunnalliset kansainvälisyyspäivät. Osallistujat pohtivat, mitä hyötyjä kansainvälisyystoiminta tuo opetukseen ja sen kehittämiseen, kouluun, oppilaille ja henkilöstölle. Pohdittavana on samalla myös se, miten kansainvälinen oma kouluni on ja miten sen todennan.

Päivien aikana on mahdollisuus tutustua entistä kansainvälisempään toimintakulttuuriin auttavaan keinovalikoimaan. Yhdessä haetaan myös vastauksia opetussuunnitelmauudistuksen kansainvälistymisen sekä tieto- ja viestintäteknologian haasteisiin. Torstaina Kannaksen lukion IB-linjan opiskelija kertoo kertoo kansainvälisistä kokemuksistaan ja siitä, miten hän on kasvanut kansainvälisyyteen ja avoimuuteen kulttuurien välisten kokemustensa kautta. Päivien päätteeksi ryhmäkeskusteluissa pohditaan koulujen kansainvälisyyssuunnitelmatyötä ja sitä, onko kaikilla oppilailla mahdollisuus kansainvälisyyteen koulussa.

Koulujen kansaivälisyystoiminnan suunnitelmallisuuden apuvälineeksi on tuotettu video, joka julkistetaan torstaina. Video on viime vuonna järjestettyjen kansainvälisyyspäivien lopputuote. Videon on tuottanut KTT Lauri Tuomi, CIMO, Opetushallitus ja Valtteri Auvinen productions.

Lisäksi torstaina 13.11. palkitaan vuoden 2014 European Label –palkinnolla vuoden kieltenopettaja ja kieltenopiskelija sekä hyvä ja tuloksellinen kieltenopetuksen hanke. European Label on kieltenopetuksen eurooppalainen laatuleima, jonka Euroopan unioni on kehittänyt kieltenopetuksen tehostamiseksi ja tasokkuuden parantamiseksi.  

Kansainvälisyyspäivät järjestetään nyt kuudennen kerran. Osallistujia on yli 180. Kansainvälisyyspäivät on lunastanut paikkansa yhtenä valtakunnallisena opetusalan tapahtumana, sillä osallistujien määrä on ollut kasvussa joka vuosi.  Keskiviikko rakentuu infotuokioista. Torstaisen kokoontumisen juontaa Antero Mertaranta, ja hän myös kertoo kansainvälisyydestä omassa työssään.

Tapahtuman viestiseinän osoite: http://screen.io/cimo


Ohjelma liitteenä.

Lisätietoja
puh. 029 5338 567 yksikön päällikkö Nina Rekola, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO

puh. 029 533 1144 opetusneuvos Paula Mattila, Opetushallitus

puh. 044 716 1330, Heikki Turunen, lukiojohtaja, Elinvoima ja osaaminen –vastuualuejohtaja, Lahden kaupunki

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs