Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Partiolaiset tuovat kesäleirin kaduille Partioviikolla

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Partiolaiset tuovat kesäleirin kaduille Partioviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 10:35
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Tänään alkava Partioviikko näkyy ympäri Suomen, kun partiolaiset tuovat kesäleirin kaduille ja puistoihin 18-24.4. Tempauksilla virittäydytään heinäkuussa järjestettävään, kaikkien aikojen suurimpaan partioleiriin Roihuun. Samalla partiolaiset tarjoavat parhaita partioelämyksiä kaikille. ”Partiossa pääsee tekemään sikasiistejä juttuja”, kertoo Helsingissä Senaatintorilla Partioviikon suurtapahtuman lavalle nouseva 16-vuotias Niko Tamminen.

Partioviikolla partiolaiset näkyvät kaduilla ja toreilla ympäri Suomen. Vantaalla rikotaan lettujenpaiston ennätystä paistamalla räiskäleitä 48 tuntia putkeen, Taavetissa keitellään nokipannukahvia,  Mikkelin satamassa pääsee tutustumaan meripartioseikkailuihin luotsikutteri Sotkalla, Kannuksessa partiolaiset yöpyvät kaminateltassa koulun pihalla ja Ikaalisissa tempaistaan vanhainkodin asukkaita ilahduttaen. Sunnuntaina 26.4. ”Kohtaaminen” tuo puolestaan partion useisiin Helsingin keskeisimpiin kohteisiin.

Partioon voi tulla minkä ikäisenä tahansa

Partioviikon tapahtumien tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä mukaan partioon.

”Partioon voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Itse aloitin partion 13-vuotiaana, kun kaverini houkutteli minut mukaan. Lähdin kokeilemaan ja ensimmäisen kokoontumisen jälkeen olin ihan että wou, mitä kaikkea makeeta partiossa tehdään!” kertoo helsinkiläinen Niko Tamminen, joka toimii Haagan Eräveikot -lippukunnassa.

Kolmessa vuodessa Niko on ehtinyt osallistua arkisemman toiminnan ohella kesäleireille, kisoihin, tapahtumiin ja jopa Japanissa järjestetylle jamboreeleirille, joka kokosi yhteen 35 000 partiolaista kaikkialta maailmasta.  Partioviikolla Niko esittelee partiota Helsingin Narinkkatorilla Pop up -tapahtumassa sekä juontaa sunnuntaina Senaatintorilla Partioviikon huipentavan juhlan.

”Kaikki sanovat, että partio vain paranee iän myötä ja se on totta. Parasta tässä harrastuksessa on se, että voi valita mitä haluaa tehdä ja säädellä sitä kuinka paljon on mukana. Partiossa on mahdollista tehdä uskomattoman siistejä juttuja, jotka eivät olisi mahdollisia missään muualla”, Niko kuvailee.

Yhteisvastuukeräys huipentuu Partioviikolla

Partioviikko on partiolaisille myös Yhteisvastuukeräyksen loppuhuipentuma. Viikon tempauksissa partiolaiset osallistuvat keräykseen sekä tekevät hyviä töitä. Partion nuorten syrjäytymistä torjuva hanke on kirkon Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohde vuonna 2016.

Tutustu partioviikon tapahtumiin: www.partioviikko.fi

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Anna Munsterhjelm, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, puh. 040 5879514
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Anna Koroma-Mikkola, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, puh. 045 625 2045, anna.koroma-mikkola@partio.fi

Partio on kaikille ja kaikenikäisille avoin harrastus täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä.

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, ja silloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän kaikelle kansalle. Partioasua tai partiohuivia käytetään koulussa ja työpaikalla.

Partioviikolla esitellään partiotoimintaa ja pidetään partiolaisten omia juhlia.Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs