Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Paranna elämänlaatuasi Yhdessä pyöräillen -päivänä 14.5.

Suomen Latu

Paranna elämänlaatuasi Yhdessä pyöräillen -päivänä 14.5.

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 12:26
Julkaisija: Suomen Latu

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät lauantaina 14.5. kaikille avoimia pyöräilytapahtumia yli 60 paikkakunnalla.

Valtakunnalliseen pyöräilyviikkoon sijoittuvalla Yhdessä pyöräillen -päivänä voi lähteä pyöräretkelle maastoon tai maantielle, perheelle suunnattuun pyörätapahtumaan tai vaikka tutustumaan paikalliseen pyöräliikkeeseen.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Mukana on myös paljon perheen pienimmille sopivia tapahtumia. Lähimmän tapahtuman löytää Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

“Pyöräily on tulevaisuuden liikennemuoto. Pyöräilyn edistäminen on nyt entistä tärkeämpää sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta”, kertoo Johanna Yli-Opas Suomen Ladusta.

Arkipyöräily on harvinaisen tehokas tapa parantaa omaa elämänlaatua ja terveyttä. Pyöräily kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, auttaa painonhallinnassa, parantaa lihasvoimaa ja liikkuvuutta sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota.

“Pyöräilyssä lihaksiin ja niveliin ei kohdistu suuria törmäysvoimia ja siksi se sopii myös sellaisille henkilöille, joille esimerkiksi kävely ja juokseminen tuottavat korkean painon, nivelvaivojen tai muiden syiden vuoksi hankaluuksia”, Yli-Opas lisää.

Ulkona, erityisesti luonnossa liikkuminen edistää myös henkistä hyvinvointia ja stressin hallintaa.

Pyöräily on aina myös merkittävä ympäristö- ja kansantalousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 euroa ja henkilöautoilu puolestaan kuluttaa 0,10 euroa kilometriä kohden.

Lisätietoa:
Yhdessä-pyöräilytapahtumat: www.suomenlatu.fi/yhdessa
Johanna Yli-Opas, etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi, puh. 040 546 6518

Suomen Latu ry on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 80 000 jäsentä 199 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu
www.twitter.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs