Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Palokuntatoiminnan luonteesta kahta koulukuntaa

Suomen Palopäällystöliitto

Palokuntatoiminnan luonteesta kahta koulukuntaa

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 10:01
Julkaisija: Suomen Palopäällystöliitto

 

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tiedotti, ettei sopimuspalokuntatoiminta ”saa muodostua pelkästään työksi” [1]. Tiedotteessa korostetaan palokunnista löytyviä monenlaisia tehtäviä, joista muut kuin hälytystehtävät voi ja tulee voida hoitaa vapaaehtoisuuteen perustuvana harrastustoimintana. Tämä turvaa järjestön mukaan myös hälytysosastojen jäsenten riittävyyden. Suomen Sopimuspalokuntien Liitto korostaa vastineessaan, etteivät lakisääteiset hälytystehtävät ”ole, eivätkä tule olemaan, vapaaehtoisen kansalaistoiminnan varassa”.

Suomen Palopäällystöliitto allekirjoittaa molemmat näkökulmat. ”Palokunta-aate perustuu vapaaehtoisuudelle ja on hyvä, että palokunnista löytyy harrastuspohjalta hoidettavia tehtäviä”, toteaa Suomen Palopäällystöliiton puheenjohtaja Jari Sainio. ”Sopimuspalokuntien suorittamia hälytystehtäviä ei kuitenkaan saa väittää harrasteluksi vaan ne ovat selkäranka kustannustehokkaan ja kattavan hälytysvalmiuden tuottamisessa”. ”Myös osaamisvaatimukset pitää määritellä tehtävien vaativuuden mukaan ja tämä tarkoittaa suurimmissa ja vaativimmissa tehtävissä ammatillisuutta. Tämä löytyy pelastustoimen arvoistakin”, jatkaa Sainio.

Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto järjestävät tänään, tiistaina 12.7.2016 klo 13.30–14.45, SuomiAreenassa, Puuvillan kauppakeskuksessa, Porissa keskustelutilaisuuden aiheesta ”Palokuntatoiminta – työtä vai harrastus?”. Järjestöt ovat myös tavattavissa tiistaina ja keskiviikkona SuomiAreenan kansalaistorilla.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Ari Keijonen, Suomen Palopäällystöliitto

040 588 4112, ari.keijonen@sppl.fi

Puheenjohtaja Jari Sainio, Suomen Palopäällystöliitto

jari.sainio@turku.fi

 

1. http://www.spek.fi/news/Sopimuspalokuntatoiminta-ei-saa-muodostua-pelkastaan-tyoksi/27263/e61d43dd-78bb-4795-82e2-fe4b893f6b04

2. http://www.sspl.fi/?id=1186

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs