Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Päiväkoti Kastelli voitti Oulun päiväkotien energiansäästökisan

Schneider Electric

Päiväkoti Kastelli voitti Oulun päiväkotien energiansäästökisan

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 10:05
Julkaisija: Schneider Electric

Espoo, 20.2.2015 – Oulun päiväkotien energiansäästökilpailu huipentui Oulun Ympäristötalolla torstaina 19.2. pidettyyn Energiakekkerit-gaalatilaisuuteen, johon osallistui esikouluikäisiä lapsia päiväkodeista eri puolilta Oulua. Energiansäästökilpailu käytiin vuoden 2014 aikana ja siihen osallistuivat kaikki Oulun kaupungin päiväkodit, yhteensä noin sata päiväkotia. Voittajaksi selviytyi päiväkoti Kastelli, joka sai palkinnoksi 2000 euroa päiväkodin yhteiseen käyttöön. Palkinnoille ylsivät myös päiväkoti Mäntylä-Snellman ja päiväkoti Saloila. Lisäksi kaikki osallistuneet päiväkodit saivat kunniakirjan.

Kilpailun tavoitteena oli vähentää sähkön ja veden kulutusta päiväkodeissa. Kaksi kolmannesta kisaan osallistuneista päiväkodeista onnistuikin tavoitteessa. Veden ja energian käyttöä vähennettiin pääosin käyttötottumuksia muuttamalla, esimerkiksi valaistuksen tarpeenmukaisella käytöllä ja käsienpesutapaa tehostamalla. Päiväkodeissa pidettiin myös teemapäiviä, joiden aikana energiaa pyrittiin käyttämään tavallista vähemmän.

Päiväkoti Kastelli onnistui pienentämään sähkönkulutustaan 7,8 prosenttia ja vedenkulutustaan 6,5 prosenttia. Kokonaisuudessaan vettä säästettiin kilpailun ansiosta 4 prosenttia eli noin 1600 kuutiometriä, ja sähkönkulutusta pienennettiin 3 prosenttia eli noin 160 megawattituntia. Rahassa mitattuna säästöä syntyi noin 20 000 euroa. Päiväkotien hiilijalanjälki pieneni vuositasolla 31 tonnilla.

Energiansäästö on ollut henkilökunnan ja lasten yhteinen projekti. Kilpailun yhteistyökumppani, energianhallinnan asiantuntija Schneider Electric opasti energiansäästössä päiväkotien johtajia, jotka veivät viestiä eteenpäin henkilökunnalle ja lapsille. Lapset ovat piirtäneet kilpailun teemaan liittyviä piirustuksia, ja päiväkodeissa on keskusteltu kestävästä kehityksestä. Kilpailun voittoon vaikutti konkreettisen säästön lisäksi se, miten aktiivisesti päiväkoti tuotti omaa materiaalia, kuten lasten piirustuksia, kilpailuun liittyvistä toimistaan.

”Lapset oppivat kilpailun myötä ottamaan ympäristön huomioon ja ajattelemaan omaa energiankulutustaan. Toivomme heidän muistavan myös jatkossa, että pienikin voi kantaa kortensa kekoon ja vaikuttaa omilla kulutustottumuksillaan”, Schneider Electricin ePalvelupäällikkö Tuomas Kilpimaa sanoo.

Päiväkotien energiansäästökilpailu on osa Schneider Electricin ja Oulun kaupungin tilakeskuksen monivuotista energiansäästösopimusta.

 

Lisätietoja:

Jari Tainio
Schneider Electric
Vice President, Solutions
+358 (0)10 446 610
jari.tainio@schneider-electric.com

 

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland

 

Liitetiedostot

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Se tarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Konserni on johtava toimija energia- ja infrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa sekä tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa. Lisäksi se on laajalti edustettuna asuinkiinteistösovelluksissa. Schneider Electric tekee energian käytöstä turvallista, luotettavaa ja tehokasta. Yrityksen yli 150 000 työntekijää auttavat aktiivisesti ihmisiä ja organisaatioita hyödyntämään energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vuonna 2013 yrityksen liikevaihto oli 24 miljardia euroa. www.schneider‑electric.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs