Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Päiväkirjat paljastavat hurjan Pentti Haanpään

Into Kustannus

Päiväkirjat paljastavat hurjan Pentti Haanpään

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 09:56
Julkaisija: Into Kustannus

Into Kustannus julkaisee Pentti Haanpään kirjan Hurja, Pentti Haanpään muistiinmerkinnät 1940–1940. Kirja on koottu Haanpään tyttären jäämistöstä löytyneiden muistiinpanojen ja päiväkirjojen pohjalta. Teoksen on toimittanut Haanpään ylistetyn elämäkerran kirjoittaja, tietokirjailija Matti Salminen.

Hurja, Pentti Haanpään muistiinmerkinnät 1940–1954 on paljastava ja raadollinen kuvaus kirjailijan elämästä kahden sodan ja jälleenrakennusvuosien ajalta. Tänä aikana Haanpää julkaisi lukuisia kirjoja ja nousi Suomen kirjallisuuden eliittiin. Lukija voi vain ihmetellä, miten se oli mahdollista, sillä teksteistä paljastuu, että Haanpään elämä Piippolassa oli rajua ja jopa itsetuhoisaa. Vaikuttaa siltä, että mies piti itsensä pinnalla halonhakkuulla, lukemalla maailmankirjallisuutta valtavat määrät ja tiukalla työtahdilla.

Kirjan varsinaisena helmenä ovat Haanpään muistikirjat vuosilta 1945–48. Kaunistelemattomat päiväkohtaiset merkinnät Haanpään elämästä tulevat jäämään suomalaiseen kirjallisuushistoriaan. Hurja sisältää myös kolme Haanpään harvinaista novellia, joista yksi on ennenjulkaisematon. Kirja on toteutettu yhhteistyössä Työväen Sivistysliitto, TSL:n kanssa.

 

Pentti Haanpää: Hurja, Pentti Haanpään muistiinmerkinnät 1940–1954, ISBN: 978-952-264-555-5, Into-kauno, sid. 173 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot:

timo.forss@intokustannus.fi

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs