Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Pääkirjaston arkiaamujen omatoimiaika klo 8 - 10 jatkuu

Lahden kaupunki

Pääkirjaston arkiaamujen omatoimiaika klo 8 - 10 jatkuu

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 20:19
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pääkirjaston omatoiminen aukioloaika jatkuu arkiaamuisin ma-pe klo 8 -10. Pääkirjaston varsinainen asiakaspalveluaukiolo on klo 10.00 – 20, la-su klo 10 – 16.

Pääkirjaston omatoiminen arkiaamujen aukioloaika on ollut kokeilussa viime vuoden syyskuusta. Käyttökokemusten mukaan se on palvellut varsinkin lehtien lukijoita, opiskelua ja työntekoa mutta myös kirjastoaineiston ja -tilojen käyttäjiä. Tämän perusteella sivistyslautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan vakinaistaa arkiaamujen omatoimiajan.

Pääkirjaston omatoimiaukioloaikana asiakkaiden käytössä ovat alakerran asiakaspalvelutilat. Yläkerrassa käytössä ovat lehtisali, hiljainen tila ja musiikkiosasto lukuun ottamatta harrastehuoneita. Kirjoja, lehtiä, musiikkia ja muuta aineistoa voi käyttää ja lainata omatoimisesti itselainauspisteissä sekä palauttaa alakerran palautusautomaatilla. Aineistovarausten noudon sekä maksujen maksamisen ja tulosteiden vuoksi alakerran asiakaspalvelupisteessä päivystää yksi työntekijä klo 8-10.

Pääkirjaston omatoimiaukioloaika tukee myös Lahti-pisteen palveluita tarjoamalla mahdollisuuden sähköiseen asiointiin, asiakastyöasemien käyttöön, skannaukseen ja tulostukseen. Lahtipiste on avoinna arkisin maanantaisin klo 8-18 ja ti-pe klo 8-16. 

 

Jalkarannan ja Liipolan omatoimikirjastot

Muut Lahden omatoimikirjastot ovat Jalkarannan ja Liipolan kirjastot, jotka ovat auki joka päivä klo 7 – 22. Omatoimikirjastokortin saa 15 vuotta täyttänyt kirjaston asiakas kuvallisella henkilötodistuksella. Kirjastokorttiin liitetään nelinumeroinen PIN-koodi.

Omatoimiaikana Jalkarannan ja Liipolan kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Omatoimikirjastoissa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida ja tulostaa.

 

Lisätietoja:

Lahden kaupungin sivistystoimiala, kirjasto- ja tietopalvelut
Kirjastotoimenjohtaja Marja Malminen, 050 559 4098

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs