Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Osaamisen ytimessä

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Osaamisen ytimessä

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 07:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Helsingissä Meilahden kampuksella on lääketieteellisen huippuosaamisen keskus Biomedicum Helsinki, jossa voidaan auttaa yrityksiä lääkkeiden pre-kliinisissä ja kliinisissä tutkimuksissa sekä lääketieteen teknologian kehitystyössä.

Meilahden alueella toimii pari tuhatta tutkijaa mm. Helsingin yliopistossa ja Suomen molekyylilääketieteen instituutissa FIMMissä. Lisäksi eurooppalaisittain mittavassa HYKSin sairaalassa on saman verran lääkäreitä vastaamassa 1,6-miljoonaisen väestön erikoissairaanhoidosta.

– Kampuksellamme on valtava määrä osaamista ja teemme paljon yhteistyötä yritysten kanssa erityisesti lääkkeiden kliinisessä tutkimuksessa. Yritysyhteistyön käytäntöjen helpottamiseksi kaikki toimeksiannot hoidetaan keskitetysti HYKS-instituutti Oy:ssä, selvittää toimitusjohtaja Seppo Pakkala.

Uusia kliinisten tutkimusten toimeksiantoja tulee ympäri maailmaa vuosittain noin sata. Merkittävä osa niistä liittyy syöpälääkkeisiin, sillä HYKS Syöpäkeskus on ainoana Pohjoismaisena laitoksena saanut kolmen C:n (Comprehensive Cancer Center) statuksen.

– Kliinisten tutkimusten lisäksi voimme osallistua lääkekehityksen mihin tahansa pre-kliiniseen vaiheeseen. Käytössämme on eri alojen huippuasiantuntijoita ja tarvittava tekniikka molekyyli- ja solututkimuksesta aina eläinkokeisiin tai matemaattisiin mallinnuksiin, kertoo Pakkala.

Lääketutkimuksen lisäksi kampuksella on laaja-alaista omaa tutkimusta, josta ainakin osa on kaupallistettavissa. Mielenkiintoinen esimerkki on webmikroskopia, joka yhdistettynä toiseen suomalaiseen innovaatioon, jättikokoiseen monikosketusnäyttöön, mahdollistaa kudosnäytteiden tarkastelun webin kautta valtavalla näytöllä esimerkiksi opetustilanteissa. Palvelua on myyty eurooppalaisiin yliopistoihin ja kansainvälisille lääkeyrityksille.

– Vaikka kampuksella keskitytään tieteeseen, meillä on olemassa valmiit ja toimivat rakenteet yritysyhteistyöhön. Lääkkeiden kehittäminen on aina hidasta, mutta teknisten keksintöjen soveltaminen voi tapahtua nopeastikin teollisuuden ja käyttäjien yhteistyössä. Meillä on mahdollisuus tehdä soveltavaa, esimerkiksi laitteisiin liittyvää tutkimusta, korostaa Pakkala.

Suomen keksintölainsäädäntö antaa eri organisaatioissa toimiville tutkijoille erilaiset IPR-oikeudet, joten yritysyhteistyössä tarvitaan lainsäädännön asiantuntemusta. Kampuksella tehtyjen innovaatioiden kaupallistamisessa auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy, joka toimii asiantuntijakumppanina tutkijoiden ja yritysmaailman välillä.

Biomedicum Helsingin monipuolisesta kansainvälisestä yhteistyöstä esimerkkinä on huhtikuun lopulla, 22-23. päivänä järjestettävä alan tutkijoiden ja päättäjien pohjoismainen seminaari Pharma meets Academy. Seminaarissa esitellään mm. kampuksen tarjoamia mahdollisuuksia koko terveysteknologia-alan kilpailukyvyn parantamiseksi. Teksti: Maija-Liisa Saksa

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1wZXrMw
Julkaisija: Editori.fi

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs