Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Opetusalan turvallisuuspalkinto 2015 Ammattikorkeakoulujen valtakunnalliselle turvallisuusverkostolle

Suomen Palopäällystöliitto

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2015 Ammattikorkeakoulujen valtakunnalliselle turvallisuusverkostolle

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2015 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Palopäällystöliitto

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen turvallisuusverkosto on valittu vuoden 2015 Opetusalan turvallisuuspalkinnon saajaksi. Vuonna 2011 käynnistyneen verkoston kautta on yhteistyössä pystytty kannustamaan ja vaikuttamaan suomalaisten ammattikorkeakoulujen turvallisuustyön ja -johtamisen kehittämiseen jakamalla muun muassa parhaita käytänteitä, edistämällä arjen turvallisuustyön tutkimus- ja kehittämistyötä sekä mahdollistamalla ainutlaatuinen asiantuntijaverkosto avuksi yhteisen, turvallisen ja viihtyisän korkeakouluympäristön aikaansaamiseksi kaikissa suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. Opetusalan turvallisuuspalkinto luovutettiin tänään Opetusalan turvallisuusfoorumissa Helsingissä.

Verkoston tavoitteena on ollut nimensä mukaisesti edistää korkeakoulujen turvallisuutta ja tutustuttaa eri puolilla Suomen ammattikorkeakouluja toimivat turvallisuustyöstä vastaavat osaajat toisiinsa. Sen yhtenä tehtävänä on olla luomassa valtakunnallisestikin merkityksellisiä turvallisuustyön suosituksia kuin myös hyvää arjen turvallisuustyötä esitteleviä julkaisuja. Verkoston tuoma kollegiaalinen tuki turvallisuustyön osaajien kesken onkin koettu erityisen tärkeänä ja merkityksellisenä, ja näin ammattikorkeakoulujen turvallisuusverkosto on varsin lyhyessä ajassa sekä verraten pienillä resursseilla vakiinnuttanut asemansa turvallisuustyön edistäjänä.

Tapahtumassa palkittiin myös Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnoilla Vantaalainen erityisopettaja Kai Hyytinen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Matti Virpiaro.

Hyytisen ammattimainen osaaminen ja rohkea toiminta ehkäisivät vakavan onnettomuuden syntymisen Mikkolan koululla 7.3.2014. Toimiessaan Aikuisopiston iltakurssilla vetäjänä hän sai tiedon oudosta hajusta koulun tiloissa. Hyytinen tunnisti hajun nestekaasuksi ja paikallisti vuodon teknisen työn tilaan. Katkaistakseen vuodon Hyytinen suojasi kasvonsa ja joutui toimimaan pimeässä, sillä valojen päälle laittamisen aiheuttama sähkökipinä saattaisi johtaa kaasuräjähdykseen. Yhdessä toisen opettajan kanssa he ohjasivat henkilöt ulos opetustilasta ja hälyttivät pelastuslaitoksen paikalle. Päivystävän palomestarin mukaan Hyytisen osaava toiminta tilanteessa esti suuren onnettomuuden syntymisen.

Virpiaro palkittiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä opetusalan turvallisuuden edistämisessä. Hän on ollut vuodesta 2005 asti mukana kehittämissä opetusalan turvallisuusfoorumia ja siihen liittyvää turvallisuuspalkintojärjestelmää. Virpiaro on edistänyt opetusalan turvallisuutta toimiessaan Etelä-Suomen alueellisten maanpuolustuskurssien puheenjohtaja ja Uudenmaan maanpuolustusyhdistyksen hallituksessa, ollen mukana myös sivistystoimelle suunnattujen maanpuolustuksen täydennyskurssien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Palkinnot luovutettiin valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa 20.4.2015 klo 13.00 m/s Silja Symphonylla, johon oli kokoontunut yli 100 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta. Vuonna 2005 opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opettajien ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastuskoulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä.

Lisätiedot:
Koulutusjohtaja Tomi Timonen                                      
Palkintolautakunnan sihteeri                                                                
Suomen Palopäällystöliitto                                             
040 588 3112                                                                 

Rehtori Matti Waitinen
Palkintolautakunnan puheenjohtaja
Helsingin pelastuskoulu
050 364 5374

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme.

 Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs