Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen avaa Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin

Lappeenrannan kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen avaa Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 08:19
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen avaa Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin perjantaina 15. tammikuuta 2016. Klo 18.30 alkavat avajaiset järjestetään ensi-iltayleisölle. Suuren näyttämön ensimmäisen näytelmän, Kolmen pennin oopperan, ensi-ilta alkaa klo 19. Ensi-iltayleisön toivotaan saapuvan jo avajaistilaisuuteen.

Avajaisiltana ministeri Grahn-Laasonen seurueineen siirtyy Lappeenrannan kaupungintalolta kaupunginteatterille kauppakeskus IsoKristiinan kautta klo 17.30 jälkeen. Ennen juhlallisuuksien alkamista hän tutustuu teatterin tiloihin teatterinjohtaja Timo Sokuran ja teatterin pääarkkitehti Samuli Woolstonin opastuksella. 

Avajaisnauhaa ovat ministeri Sanni Grahn-Laasosen kanssa leikkaamassa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, teatterinjohtaja Timo Sokura ja Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamies

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri sijaitsee kauppakeskus IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa, Lappeenrannan keskustassa. Sijaintia pidetään ennakkoluulottomana ja uraauurtavana.  

Esittelykierroksia avajaisviikolla 

Avajaisia seuraavalla viikolla (18.1.–23.1.), maanantaista lauantaihin, on teatterin avajaisviikko, jolloin lappeenrantalaiset ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan uuteen teatteriin. 

Teatterinjohtaja Timo Sokuran vetämät avajaisviikon esittelykierrokset lähtevät teatterin lämpiöstä maanantaista perjantaihin tasatunnein klo 11–15. Iltakierroksia järjestetään maanantaina ja tiistaina klo 17 sekä klo 19 ja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 17.30. Teatterikierroksen hinta on kaksi euroa henkilöltä, ja ryhmäkoko yhtä kierrosta kohti on korkeintaan 15 henkilöä. 

Lisäksi lapsilla on tilaisuus tutustua teatterin tiloihin Talvisatuja-lastennäytelmän yhteydessä. 

Teatterilippuja voi ostaa arkisin muun muassa kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä klo 8–16 (torstaisin avoinna klo 17 asti). Koko avajaisviikon teatterin lipunmyynti palvelee teatterin lämpiössä poikkeuksellisesti klo 9–19. Jatkossa teatterin oma lippukassa avautuu tuntia ennen esitystä.  Myös www.lippu.fi palvelee lipunmyyntiä.

Avajaisviikolla kaupunginteatterin omiin kevätkauden esityksiin ostetuista peruslipuista saa 10 prosenttia alennusta. Kolmen pennin oopperan ensi-ilta on loppuunmyyty. 

Teatterin avajaisviikon ja kevään ohjelmisto löytyy teatterin verkkosivuilta www.lprteatteri.fi

LISÄTIETOJA

Viestintäjohtaja Alina Kujansivu,
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

 

Teatterinjohtaja Timo Sokura
puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

 

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs