Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Operaattoreiden yhteinen Mobiilimaksu-palvelu helpottaa verkkomaksamista

FiCom ry

Operaattoreiden yhteinen Mobiilimaksu-palvelu helpottaa verkkomaksamista

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 10:00
Julkaisija: FiCom ry

Mobiilimaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa tuotteita ja palveluita mobiililaitteilla. Nettisivulla tai mobiilisovelluksessa tehtävä ostos maksetaan kätevästi suoraan puhelinlaskulla tai prepaid-saldolla. Suomalaisten operaattoreiden yhdessä lanseeraaman Mobiilimaksun tunnistaa jatkossa juuri uudistetusta Mobiilimaksu-ikonista.

Mobiilimaksu tekee älypuhelimella ja tabletilla maksamisesta vaivatonta. Pankkitunnusten tai luottokortin sijaan maksaja tunnistetaan suoraan mobiililaitteen SIM-kortin perusteella, eikä palvelun käyttö edellytä erillistä rekisteröitymistä tai kirjautumista. Kauppiaille Mobiilimaksu tarjoaa uuden, vaivattoman maksuvaihtoehdon verkko-ostoksille.

Kuluttaja tunnistaa Mobiilimaksun helposti Mobiilimaksu-ikonista, joka tästä eteenpäin on oltava käytössä kaikissa uusissa Mobiilimaksua hyödyntävissä palveluissa. Jo olemassa olevat palvelut siirtyvät uuteen yhtenäiseen ulkoasuun kevään 2016 kuluessa.

– Vain pari klikkausta vaativa, mutta samalla turvallinen oman operaattorin tarjoama maksutapa on omiaan lisäämään mukavuutta erityisesti euromääräisesti pienten ostosten tekemisessä. Odotammekin Mobiilimaksun yleistyvän voimakkaasti vuoden 2016 aikana, toteaa toimitusjohtaja Juhani Kivikangas digitaalisten palveluiden tuottajia edustavasta Teleforum ry:stä.

Tähän mennessä Mobiilimaksu on otettu käyttöön esimerkiksi Helsingin ja Turun seutujen joukkoliikenteen matkalippusovelluksissa, useissa TV-äänestyksissä, digitaalisten lehtien tilauksissa, sovelluskaupoissa sekä niin autorekisterihakujen kuin netin myyntipalstojen ilmoitustilan maksamisessa.

– Valtaosalla asiakkaistamme on älypuhelin käytössään ja haluamme tarjota heille sujuvimman mahdollisen käyttökokemuksen. Mobiilimaksulla varustetulla sovelluksellamme voi nyt vaivattomasti ostaa matkalippuja kaikkiin liikennevälineisiimme koko toiminta-alueellamme, kertoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara Helsingin seudun liikenteestä.    

Miten Mobiilimaksu käytännössä toimii?

– Mobiilimaksu toimii kaikkien Suomen suurimpien operaattoreiden verkoissa. Mobiilimaksun käyttö perustuu asiakkaan ja operaattorin väliseen liittymäsopimukseen eli sitä ei tarvitse erikseen aktivoida. Riittää, että asiakkaalla on käytössään internet-yhteydellä varustettu liittymä, kertoo operaattoreita edustavan FiCom ry:n toimitusjohtaja Petri Aaltonen.

Liittymänhaltija voi halutessaan estää Mobiilimaksu-palvelun käytön liittymästään ottamalla yhteyttä operaattorinsa asiakaspalveluun. Mobiilimaksuja koskevat samat palveluestot kuin perinteisiäkin SMS-palveluita.

Varsinaiset mobiilimaksamisen järjestelmät ovat edelleen operaattoreiden omia, mutta niillä on nyt operaattoreiden yhteisesti sopima ulkoasu ja konseptointi, jonka kuluttaja tunnistaa Mobiilimaksu-ikonista. Yhteinen termistö ja logo on toteutettu yhteistyössä Teleforumin johdolla. Lisää tietoa Mobiilimaksusta löytyy osoitteessa http://www.mobiilimaksuinfo.fi/.

 

 

Lisätietoja:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@sonera.com
Elisan viestintä, puh. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi
Teleforum ry, toimitusjohtaja Juhani Kivikangas, puh. 040 556 1228, juhani.kivikangas@teleforum-ry.fi
FiCom ry, lakiasioiden päällikkö Marko Lahtinen, puh. 040 708 0603, marko.lahtinen@ficom.fi

Liitetiedostot

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry on suomalaisen ICT-alan edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö. FiComin jäsenkuntaan kuuluu alalla Suomessa toimivia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka rakentavat tietoyhteiskuntaa ja tuottavat sinne palveluita. www.ficom.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs